- Vi må tåle å lede

Steven Gerrard utfordrer sine lagkamerater til å vise at man kan håndtere å ligge på toppen i Premier League. Vegard Heggem mener de røde er gode nok til å endelig vinne ligaen.

- Vi må ikke ta av
Den røde delen av Merseyside er høyt oppe etter at man påførte Chelsea deres første hjemmetap i ligaen på fire og et halvt år, og samtidig overtok tabelltoppen. Kaptein Steven Gerrard maner nå sine kollegaer til å gå ut og vise at man kan greie å takle det presset det vil være å føre an i feltet foran spesielt fjorårets finalister i Champions League, Chelsea og Manchester United.

- Det er viktig at vi nå ikke tar av, sier scouseren til Liverpools hjemmeside.

- Vi er fortsatt bare i oktober. Vi er i en fin posisjon i ligaen, men Chelsea er et fantastisk lag som vil komme tilbake og Manchester United vil også være med i teten.

- Vi har ikke vunnet noe ennå. Det var en enorm seier og tre viktige poeng, men det hjelper ikke noe hvis vi feiler mot Portsmouth.

- Skal en vinne ligaen og bli mestere må en kunne håndtere det presset det er å være på toppen. Det er vår utfordring nå.

- Vi har gjort det glimrende så langt, vi er ubeseiret og vi må holde det gående, nå først mot Portsmouth.

- Det var en stor motivasjon for oss å reise til Chelsea å stoppe deres ubeseirede statistikk. Vi var virkelig bra organisert, virkelig kompakte og jeg synes de fire som spilte bak og keeperen var utmerket.

- Vi var også farlige når vi gikk framover og kunne kanskje hatt et mål til. Vi var besluttsomme fra forsvar til angrep og gjorde det veldig vanskelig for dem.

- Vi er klar over de forventningene som er etter en slik seier, men for oss dreier nå alt seg om neste kamp og prøve å vinne den.


Vegard har trua
Vegard Heggem spilte 65 kamper for Liverpool, før han dessverre måtte legge fotballskoene på hylla. Nå følger trønderen de helrøde på avstand, og drømmer i likhet med andre supportere om at dette endelig kan være sesongen hvor et ligagull igjen kan bli realisert. Den tidligere høyrebacken tror at årets mannskap er godt nok til å klare det.

- Jeg har trodd Liverpool skulle vinne hver eneste sesong de ti siste årene, men i år har jeg trua mer enn noen gang, sier Vegard til Nettavisen.

- De har en god stall og har fått en veldig sterk start. Det er viktig at vi nå kan klare å holde det gående.

- Vi har vunnet tre vanskelige kamper mot United, Everton og Chelsea. Samtidig henter vi tre poeng i kamper der vi ikke har prestert helt på topp. Vi står på helt til kampen er ferdig og klarer ofte å snu det mot slutten, sier den tidligere så kjappe forsvareren som fortsatt snakker om "vi" når han forteller om Liverpool FC.

- Det som nå er viktig er å kunne holde trenden gående, og så må vi unngå skader på nøkkelspillere. Det er det viktigste.

- Lager er godt nok til å dra dette i land, det er det ingen tvil om.

- Spillertyper som Fernando Torres og Ryan Babel har vi nok savnet før, og er spillere som kan avgjøre kamper. Nå er de på plass og da kan alt skje.