- Vi skal skrive historie

Benítez tror Liverpool kan bryte sin elendige statistikk på Stamford Bridge og bli det første laget til å beseire Chelsea der på to år. Walton dømmer på St. Andrews. Morientes innlagt på sykehus.

Rafael Benítez er sterk i troen på at Liverpool kan bryte Chelseas gode hjemmestatistikk ved å vinne på Stamford Bridge neste uke. De røde må score i returoppgjøret for å holde liv i drømmen om en ny Champions League-finale. John Arne Riises selvmål fem minutter på overtid på Anfield i går gir Chelsea best utgangspunkt, men Rafa føler seg sikker på at spillerne vil komme over den sene utligningen og sikre en finaleplass i Moskva.
- Det handler ikke om å endre taktikk eller endre spillesystem. Det er snakk om om ta vare på sjansene, uttaler han.

- Chelsea taper ikke på Stamford Bridge, men det er en slutt på alt. Vi kan forandre historien.

- Folk kan si jeg bør forandre systemet for å gi dem noe annet å tenke på. Men vi skapte fire klare sjanser i den første kampen, noe som er mye for disse kampene mot Chelsea.

- Torres hadde to sjanser, Gerrard én, mens Chelsea hadde nesten ingen. Vi var på vei mot seier helt til siste sekund. Vi vet vi kan klare det.

- Vi vet at det vil bli veldig vanskelig på Stamford Bridge. En tøff kamp, som alltid der, med liten forskjell mellom lagene nok engang.

Bruno Cheyrou var den siste Liverpool-spilleren til å score borte mot Chelsea, i januar 2004, men Benítez synes ikke det finnes noen grunn til at én av hans spillere ikke skal finne veien nettmaskene i neste uke.
- Vi vet at vi ikke har scoret i en bortekamp mot Chelsea under min ledelse, og vi vet at de har en svært god statistikk der.

- De har gått lenge ubeseiret på eget gress, men en gang vil det ta slutt. Kanskje kan vi skrive historie ved å score og vinne på Stamford Bridge.

- Stamford Bridge er en vanskelig bane for alle. Ingen har vunnet der på to år, og vi vet at det blir vanskelig.

- Dette er Champions League. Vi er veldig kapable til å score og vinne på Stamford Bridge.

- Det har gått lang tid siden de tapte hjemme, men noen bør klare det snart. Vi ønsker at det skal bli oss.

- Noen må vinne kampen. Det er ingen poeng å reise dit for å spille uavgjort. Vi skal være forberedt på å vinne, og det er en enorm forskjell i forberedelsene til kampen.

- Under normale omstendigheter er uavgjort et godt resultat, men vi vet at det ikke vil være godt nok denne gang. Vi må vinne, og vi vet at vi kan.

- Vi kan slå hvem som helst, vi kan score mål mot hvem som helst, hvor som helst.

- Det er ikke et spørsmål om å endre system. Vi skal analysere dette. Men i en slik type kamp handler det mer om hvordan spillerne greier seg.

- Mot Chelsea kan man ikke spille bredt fordi de er veldig sterke der. Vi kan ikke spille for dypt for de kan skape mange sjanser mot deg på den måten. Det handler om å finne en balanse.

- Men vi har tro på at vi kan skape historie ved å vinne der. De har bare tapt én gang hjemme på fire år (mot Barcelona i februar 2006). Alt dette må ta slutt.

- Noen kommer til å vinne der, og vi har som intensjon at vi skal ødelegge statistikken deres.

Liverpools kamper på Stamford Bridge under Benítez

2007/2008
Premier League      Chelsea 0-0 Liverpool       10-02-2008
Liga Cup                Chelsea 2-0 Liverpool       19-12-2007

2006/2007
Champions League Chelsea 1-0 Liverpool       25-04-2007
Premier League      Chelsea 1-0 Liverpool       17-09-2006

2005/2006
Premier League       Chelsea 2-0 Liverpool      05-02-2006
Champions League  Chelsea 0-0 Liverpool      06-12-2005

2004/2005
Champions League  Chelsea 0-0 Liverpool      27-04-2005
Premier League      Chelsea 1-0 Liverpool       03-10-2004

Vunnet: 0 , uavgjort: 3, tap: 5, målforskjell: 0-7


Walton dømmer på St. Andrews
Peter Walton er utnevnt til å dømme Birmingham-Liverpool på lørdag. Han får med seg G Beale og P Norman som assistentdommere, mens Lee Mason er fjerdedommer. Walton har dømt Liverpool tre ganger tidligere denne sesongen, og alle har endt med seier: Cardiff (Carling Cup) 2-1, Luton (FA-cup) 5-0, Newcastle 3-0.

Morientes innlagt på sykehus
Tidligere Liverpool-spiller Fernando Morientes har blitt lagt inn på sykehus grunnet magesmerter og feber. Hans klubb Valencia sier at spissen viser bedring, men blir holdt under observasjon inntil videre.
- Fernando viser god bedring, men blir på sykhuset frem til han blir kvitt symptomene, står det i en pressemelding på Valencias nettside.

Morientes ble hentet av Rafael Benítez fra Real Madrid, og spilte 61 kamper og scoret 12 mål i løpet av karrieren på Anfield.