- Viktig å vinne hjemmekampene

Daniel Agger understreker at Liverpool må ta flere poeng på hjemmebane denne sesongen, og da er det viktig med en god start mot Middlesbrough i morgen ettermiddag.

Daniel Agger sier til liverpoolfc.tv i dag at han og hans lagkamerater har som mål å vinne alle hjemmekamper denne sesongen. Uttalelsen kommer i forkant av årets første kamp på Anfield, mot Middlesbrough i morgen ettermiddag.

Agger har ikke spilt offisiell kamp på Anfield på nærmere ett år. Sist han spilte ligakamp foran The Kop var da Derby ble satt på plass med 6-0 den 1. september i fjor. Dansken er nå fullt ut restituert etter metatarsalskaden som ødela fjorårsesongen.

- For mange uavgjortkamper på hjemmebane var en av grunnene til at vi ikke klarte å være med i tittelkampen i fjor. Vi har ikke råd til å kaste bort så mange poeng på hjemmebane denne sesongen, dersom vi ønsker å henge med i teten, uttaler midtstopperen.

- Mange lag kommer til Anfield for å forsvare seg. Vi må finne en løsning på dette, slik at vi vinner slike kamper. Vi er en stor nok klubb til å proklamere at vi ønsker å vinne alle våre hjemmekamper. Men det blir ikke lett. Det er lettere sagt enn gjort, legger han til.

Agger så de fleste av Liverpools kamper i fjor fra direktørboksen, grunnet sin skade. Det håper han å slippe i år.

- Det er vanskelig å forklare følelsen jeg hadde når jeg måtte se kampene fra direktørboksen. Det var virkelig vanskelig for meg. Alle fotballspillere ønsker å spille, så det var virkelig frustrerende å sitte der uten stand til å påvirke utfallet i kampene.

- Jeg klarte ikke å nyte atmosfæren heller, for jeg satt bare å tenkte at jeg ønsker å være ute på banen. Derfor jobbet jeg ekstra hardt for å komme tilbake. Jeg savnet å spille foran The Kop. Det er alltid en god følelse å spille på Anfield. Å være der og føle atmosfæren i hver kamp. Alle på laget ønsker å prestere foran egne fans.

Agger spilte sin første offisielle kamp siden skaden da han ble inkludert i startoppstillingen mot Standard Liege i forrige uke. I ligaåpningen på Stadium of Light ble han plassert på innbytterbenken, og kom aldri innpå.

- Resultatene så langt har vært greie, men vi har ikke spilt stor fotball. Ingen av kampene har vært gode, så vi må være fornøyd med resultatene. Men vi må heve vårt spill ganske mye dersom vi skal holde følge med topplagene, konkluderer dansken.