- Viktig med en tidlig scoring

Ingen fridager i julen for Liverpools spillere. I ettermiddag skal de røde i aksjon mot Bolton på Anfield. Xabi Alonso mener det er av avgjørende betydning å score først.

Xabi Alonso tror det blir viktig å score det første målet for å ta tre poeng mot Bolton i ettermiddag. Spanjolen har vært involvert i de tre siste hjemmekampene. Kamper som har endt med poengdeling. Nå håper han at en tidlig scoring mot Gary Megsons mannskap skal gi bedre poengfangst.

- Vi bør helst score først, slik at vi får bedre kontroll over kampen. Vi har sluppet inn noen mål på hjemmebane, og gjort en del personlige feil som ikke er karakteristisk for dette laget. Å ta kontroll over kampen og score et tidlig mål er nøkkelen til å vinne hjemmekamper, uttaler 27-åringen til Liverpoolfc.tv.

Liverpools siste hjemmeseier kom mot West Bromwich tidlig i november. Dermed er det på høy tid med full pott foran The Kop igjen.

- Alle som brenner for denne klubben ønsker suksess i de hjemlige turneringene. Det kan du føle. Våre supportere ønsker at vi kjemper om tittelen, og det gjør selvsagt spillerne også. Men vi er fortsatt bare halvveis, og vi må beholde fatningen.

Alonso debuterte mot nettopp Bolton, i en kamp på Reebok Stadium i 2004. Den kampen husker han fortsatt godt.

- Det var en spennende dag. En viktig dag for meg. I den kampen lærte jeg veldig fort hvor fysisk tøff Premier League kan være. Du må bli vant til slikt.

- Som fotballspiller i England er du vant til at du ikke har fridager i julen. Det er en del av jobben, og du aksepterer det, avslutter Alonso.