- Viktig med et godt resultat i kveld

Jamie Carragher tror at det vil bety mye for returkampen på Anfield at man får med seg et godt resultat fra kveldens kvartfinale på Emirates Stadium. Returen går direkte på TV3.

Jamie Carragher mener det blir helt avgjørende å få med seg et godt resultat fra Emirates Stadium i kveld, skal Liverpool avansere til semifinalen i Champions League. Samtidig tror han dette er noe de røde så absolutt er kapable til.

- Den første kampen er alltid veldig viktig, da den legger forutsetningene for returen. Vi må sørge for at vi fortsatt har sjanse til avansement når vi møtes på Anfield i neste uke. Forhåpentligvis kan det bli nok en spesiell kveld på Anfield. Det er ingen tvil om at kveldens kamp betyr mye, siteres Carra av liverpoolfc.tv.

- Arsenal er foran oss på ligatabellen, og derfor holder bookmakerne dem som favoritter. Men vi har en god statistikk i Champions League, påpeker han.

- Skal man dømme ut fra den sesongen Arsenal har hatt, så er de kanskje et hakk foran oss for øyeblikket. Det er et forsprang som vi må ta igjen. Selv foretrekker jeg at det andre laget er favoritter. Det tar bort litt av presset du føler, og jeg vet hvor viktig denne kampen er for Arsenal, ettersom de aldri har vunnet Europacupen. Forhåpentligvis føler de større press enn oss.

Carragher får bryne seg på spillere som Emmanuel Adebayor, Robin Van Persie og Cesc Fabregas i kveld. Han går til verket uten frykt.

- Jeg ser frem til dette. Fabregas er en av de beste spillerne som finnes, og Adebayor er en av de beste spissene, så jeg vet at det blir tøft. Forhåpentligvis tenker de det samme om oss.

Midtstopperen tror at godt organisert forsvarsspill er nøkkelen til suksess i kveld.

- Defensivt må vi sørge for å holde tett. Spiller vi dårlig defensivt i en omgang, og slipper inn et par mål, så kan det hele være over. Vi må sørge for at vi er godt organiserte og vanskelige å slå i 180 minutter. Det blir normalt sett ikke mange mål i denne type kamper, og du må være på stasjonen hele tiden i de bakre ledd, og så håpe at angriperne våre finner veien til nettmaskene.

- Det kan bli utslagsgivende at vi har publikum i ryggen i returkampen, men det betinger at vi oppnår et godt resultat i kveldens kamp. Klarer vi det, hadde det vært fantastisk.

Martin Skrtels ankomst har ført til at Carragher oftere og oftere har spilt høyreback. Scouseren sier han er innstilt på å gjøre en jobb på backen når han blir spurt om det.

- Jeg har trolig spilte halve Liverpool-karrieren min som back. Trolig et sted mellom 250 og 300 kamper. Så det er ikke akkurat nytt for meg. Slik som Sami og Martin spiller nå, er jeg fornøyd bare jeg får spille!

- Alle har en posisjon de liker bedre enn andre, og jeg trives best som midtstopper. Forhåpentligvis er jeg tilbake i den rollen snart. Men jeg liker også å spille høyreback, og jeg synes det går ganske bra. Jeg har som sagt spilt der før, og er ikke fremmed for rollen. Backrollen betyr mer løping, men det er ikke noe problem.

Returen på TV3
TV3 har satt opp den andre kvartfinalen mellom Liverpool og Arsenal på sitt sendeskjema. Kampen går som kjent på Anfield tirsdag 8.april, og sendingen starter klokken 20.30. Roar Stokke og Vidar Davidsen vil kommentere kampen.