14 meter sentrallinje

Liverpool kan forberede seg på luftskyts når Stoke er motstander på lørdag. John Barnes ny trener for Jamaica. Danny Guthrie i trøbbel etter utvisning.

Høy motstander
Stoke City er tilbake i eliten av engelsk fotball og reiser til Anfield førstkommende lørdag. Rafa Benitez vil råde sine spillere til å forårsake færrest mulig frispark i nærheten av eget straffefelt. Selv innkast inne på egen halvdel må karakteriseres som en trussel da Rory Delap kaster lenger enn de fleste og vil ha et halvt dusin spillere på nesten to meter å sikte mot.

I forrige kamp mot Everton var nemlig dette lagets sentrallinje: Sonko (midtstopper) 191 cm, Cort (midtstopper) 191 cm, Faye (sentral midtbane) 187 cm, Olofinjana (sentral midtbane) 193 cm, Fuller (angrep) 191 cm og Kitson (angrep) 191 cm. Hvis noen av dem skulle bli trøtte kan man for eksempel sette innpå angriper Mamady Sidebe (angrep) på 193 cm, og for å fullføre sentrallinjen er keeper Thomas Sørensen 196 cm.

Det vil ikke være noe råtips å tro at Rafa vurderer å la Sami Hyypiä spille fra start i neste kamp(!)


Barnes klar for Jamaica
Det er nå bekreftet at John Barnes vil ta over som ny trener for Jamaica fra 1.november. I en pressemelding sies det at Barnes vil lede sitt fødeland i kamper og turneringer fram til sommeren 2009, da hans kontrakt vil bli vurdert på nytt.


Lang straff for Guthrie?
Liverpools tidligere reservelagspiller Danny Guthrie fikk direkte rødt kort etter en vill takling mot Hull sist helg. Episoden endte med at motstander Craig Fagan pådro seg et brudd i leggen.

Leder for spillerforeningen Gordon Taylor sier nå at det er mulig at Guthrie vil bli ytterligere straffet etter at frustrasjonen tok helt overhånd i sluttsekundene på St. James? Park.

- Hva han gjorde var ikke akseptabelt, uttaler Taylor. - Jeg tror det er fullt mulig at fotballforbundet vil komme med en anklage om å ha brakt spillet i vanry.

- Vi så alle hva som skjedde og du kan ikke forsvare det. Jeg aksepterer at det var en kamp med høy profil og mye følelser, men en må tenke på spillets rykte og at man er rollemodeller. Jeg er sikker på at dette er helt ulikt Danny Guthrie og det positive er at han nå har kommet med en unnskyldning. Men spesielt når man nå har bedt om mer respekt i fotballen er det viktig at man aksjonerer når ting går galt.