17 dager med Fernando som våpen

Jamie Carragher tror de andre engelske topplagene vil møte en Fernando Torres de ikke har møtt før, når Liverpool står foran fem store kamper i rask rekkefølge.

Med tap for Everton mot Fulham i går har Liverpool et solid grep om 4.plassen i Premier League, tre poeng foran og med en bedre målforskjell enn sin blå nabo. I de kommende ukene vil man imidlertid bli skikkelig testet både i hjemlig liga og Champions League.

Manchester United borte, Everton på Anfield og Arsenal i London er de tre neste kampene i Premier League. I tillegg møter man altså Arsenal borte og hjemme på hver side av seriekampen på Emirates tidlig i april. Fem oppgjør på to og en halv uke som vil farge hvordan sesongen 2007/08 vil bli seende ut for Liverpools del.

Liverpool har en svak statistikk mot de andre engelske topplagene under Rafael Benitez, men Jamie Carragher mener at de røde nå har et våpen de ikke har kunnet vise fram i de store kampene på hjemlig gress tidligere. En Fernando Torres som allerede har nådd 20 ligamål og som er i toppform.

- Fernando er brennhet for tiden, fastslår Carra. - Han er den fremtredende spissen i Europa akkurat nå og ser ut til å ha alt. - Headingen han scoret mot Reading, var trolig ikke en type scoring du forventet fra ham, men jeg stod rett bak ham og det var litt av en heading.

- Det er lenge siden Robbie Fowler scoret 20 ligamål og det at Fernando nå er den første spilleren til å gjenta det viser at han er en spesiell spiller.

- Vi har nå Manchester United, Everton og siden Arsenal tre ganger, som betyr fem enorme kamper, fortsetter Carragher. - Dette er imidlertid hva du ser fram til som fotballspiller. Hvis du skal vinne trofeer, da må du vinne de store kampene og slå de store lagene.

- Mot United i desember, fikk vi i realiteten aldri utnyttet Fernando, han spilte ikke mot Everton og han ble byttet ut med skade mot Arsenal, slik at han i realiteten ikke har fått vist seg mot noen av dem.

- Jeg er sikker på at de alle ser på fjernsyn og vet hva han har gjort mot andre og at de vil være klar over ham. Han vil møte topp forsvarspillere som vil se fram mot å vise ham hva de kan, slik som han vil se fram mot å møte dem.