£30M i renteutgifter

En talsmann for Tom Hicks innrømmer i dag at renteutgifter i forbindelse med kjøpet av Liverpool FC, om lag £30M årlig, vil bli belastet klubben. Supportere frykter for Liverpools fremtid.

En refinansiering verdt £350M av eierne Tom Hicks og George Gillett, har medført at £105M er belastet Liverpool FC mens de resterende £245M føres inn i regnskapet til amerikanernes selskap Kop Holdings.

Til Liverpool Echo innrømmer imidlertid en talsmann for Financial Dynamics, det økonomiske PR-byrået som nå representerer Tom Hicks, at det er selve klubben som må håndtere den gjelden som Hicks og Gillett vil få i forbindelse med lånet som de kjøpte LFC for.

Dette skal dreie seg om ca £30M i året, og supportere frykter nå at dette vil ha en innvirkning på driften av Liverpool FC og ikke minst de midlene som vil bli stilt til rådighet for spillerkjøp.

- Gjelden blir håndtert nøyaktig slik den blir gjort det hos størstedelen av profesjonelle sportsklubber, hevder kilden til Liverpool Echo.

En skeptisk supporterskare vil ikke bli mindre engstelig etter de siste avsløringene. John Mackin hos "Reclaim The Kop", innrømmer at han nå er bekymret for fremtiden til de røde.

- Vi ser nå en størrelse på gjelden, eller i hvert fall på rentene, som gjør at klubben kan falle nedover dersom vi får et par dårlige sesonger på banen.

- Jeg håper bare at denne innrømmelsen fra Hicks er en del av en utgangstrategi, som gjør at han vil få mulighet til å selge klubben som følge av det opprøret som dette vil skape.

- Det skal være et møte blant Liverpool-fans i Sandon Pub på torsdag kveld, og jeg er ikke i tvil om at disse renteutgiftene vil være et av hovedemnene.

Tony Barrett, hovedskribenten om LFC i byens største lokalavis, mener at dette vil medføre ytterligere motstand fra styremedlemmer Rick Parry og David Moores, som er henholdsvis daglig leder og ærespresident i klubben, til det sittende styret som for øvrig består av Hicks senior og junior og Gillett senior og junior.

Barrett er ikke i tvil om at Moores nå vil angre bittert på at han solgte klubben til Hicks og Gillett.