6 CL-kamper holder til finalebillett

De som har vært på alle fem hjemmekampene i Champions League til nå, pluss minimum en bortekamp, er sikret billett til finalen i Moskva. Nytt av året er at alle må søke om billett.

På grunn av at det kreves visum for å få innreise til Russland i forbindelse med Champions League-finalen i Moskva, krever UEFA at samtlige semifinalister allerede nå offentliggjør hvordan de har tenkt å fordele billettkvoten de får, på 21 000 billetter.

Grunnen til at UEFA ønsker at dette er klart allerede før semifinalene er spilt, er tiden det vil ta å utstede visum til alle supporterne som kvalifiserer til billett til finalen.

- Billettene må selges tidlig grunnet visum-problematikken, opplyser Liverpools daglige leder Rick Parry til liverpoolfc.tv.

- UEFA insisterer på at fansen får detaljene rundt billettsalget allerede nå, og at salget begynner allerede dagen etter at den andre semifinalen er spilt, for å få utstedt visum til alle i tide. Dermed har vi ikke noe annet alternativ, selv om vi føler oss ukomfortable med situasjonen, legger han til.

Liverpool har fått beskjed om at de vil få 21 000 billetter til finalen, og en søknad om flere billetter til røde supportere har allerede blitt avslått av UEFA. Klubben ble sterkt kritisert av fansen for hvordan billettene ble distribuert i forbindelse med fjorårets finale i Aten, og man har derfor tatt hensyn til disse innspillene denne gangen.

- Alle sesongkortholdere og fankortholdere som har vært på 6 Champions League-kamper eller mer vil definitivt kvalifisere til finalebillett, uttaler Parry.

Kvalifiseringskampene mot Toulouse og semifinalene mot Chelsea teller ikke med. Alle som ønsker finalebillett må nemlig søke om dette innen gitte datoer i neste uke, før den andre semifinalen er spilt.

- Alle sesongkortholdere som har vært på fem kamper vil også bli invitert til å søke om billett. Dersom alle som kvalifiserer til billett ønsker billett, vil de sesongkortholderne som har fem kamper registrert på sine kort ha 80% sjanse til å få billett. Dette er en stor forbedring fra i fjor, slår han fast.

- Det er to ting som utgjør den store forskjellen fra i fjor, og dette er ting vi har endret på etter innspill fra fansen. Punkt 1 er at vi har gitt prioritet til sesongkortholdere som har vært på fem kamper (ikke likestilt dem med fankortholdere, red anm), og punkt 2 er at det må søkes om man vil ha billett i år (i fjor var alle med i trekningen, om man hadde søkt eller ei, red anm).

- Så snart vi har mottatt søknadene, blir det en trekning mellom sesongkortholderne med fem kamper. Etter å ha vurdert alle innspillene fra fansen i fjor, har vi funnet ut at dette er den beste og mest rettferdige måten å gjøre dette på. Som vanlig vil nok etterspørselen være større enn tilbudet, på grunn av at kvoten vi har fått tildelt fra UEFA er for liten, avslutter Parry.