Ablett krever mer

Liverpools reservelag vant i seriepremieren, men trener Gary Ablett krever mer enn som så. Philipp Degen neppe aktuell for førstelaget ennå.

Gary Ablett var en lettet mann etter at Liverpools reservelag i går kveld vant 1-0 over Middlesbrough i sin seriepremiere. Treneren følte at hans mannskap var det beste laget i første omgang, men var skuffet over at spillerne hans ble presset over på defensiven etter pause.

- På forhånd ville jeg ha vært fornøyd med 1-0 seier borte mot Middlesbrough, men mot slutten var jeg mer lettet enn noe annet. Da spillerne gikk i garderoben etter første omgang følte vi at vi kunne hatt et par mål til. Hadde Daniel Pachecos skudd i stolpen gått inn tror jeg resten ville ha vært en formalitet, sier Ablett til liverpoolfc.tv.

- De siste 20-25 minuttene hadde vi nok med å forsvare oss, men spillerne skal ha honnør for måten de gjorde det på. Peter Gulacsi virket veldig solid med unntak av på et innlegg. Dersom vi hadde tatt vare på sjansene våre ville dette ha vært langt mer komfortabelt.

Ablett føler at laget kan prestere bedre enn det som ble vist i går kveld, og tror de unge spillerne må bli vant med presset som følger med at man vant serien i fjor.

- Vi er tittelforsvarere, og alle vil være ute etter å ta oss. Jeg tror likevel vi kan slå hvem det skal være i denne serien. Jeg var godt fornøyd med første omgang i går, men jeg forventer mye mer fra mine spillere enn det de leverte etter pause.

Den førstelagsaktuelle trioen Stephen Darby, Jay Spearing og Daniel Pacheco utmerket seg alle som toneangivende spillere i går.

- Det er godt å ha dem tilbake etter at de har vært med førstelaget i sommer, men noen ganger kan man forstå at de er skuffet over å ikke bli mer involvert med førstelaget. Mye handler om å motivere dem for reservelagsfotball nå. Jeg skal sørge for at vi får den responsen vi ønsker fra dem. Det tror jeg ikke blir vanskelig med den innstillingen de har.

Philipp Degen fikk også en omgang med reservelagsfotball i går, etter sin lyskeoperasjon.

- Philipp er et par uker unna toppformen. Dette var en sjanse for ham til å få spilletid og spille seg i form. Nå har vi dessverre ikke kamp igjen før mot Sunderland 17.september, men førstelaget vil helt sikkert ha et treningsopplegg på plass for ham. Forhåpentligvis får vi benytte ham i vår neste kamp også.