Aksjoner i Stanley Park i går kveld

En gruppe Liverpool-supportere protesterte kraftig mot klubbens eiere i Stanley Park i går. Utstyrt med spader begynte de å grave i parken, for å illustrere at de er lei av å vente på ny stadion.

Liverpool-supporterne begynner å bli bekymret for om klubbens nye stadion noen gang vil bli realisert under klubbens amerikanske eiere. Tom Hicks og George Gillett lovet at spaden skulle settes i jorda i løpet av 60 dager da de tok over klubben. I går markerte en gruppe sinte Liverpool-fans at det nå har gått 440 dager.

De misfornøyde supporterne stilte mannsterke opp under en protestaksjon mot amerikanerne i Stanley Park i går kveld. Medlemmer av gruppa "Spirit of Shankly" hadde iført seg gule refleksvester og møtte opp med spader, hvorpå de begynte å grave i parken, på det området der stadion skal bygges. De brakte også med seg en rekke bannere og flagg med tekster som: "Hicks+Gillett. 60 days? Are you cowboys?", "440 days later...." og "Yank$ Tell Lie$".

- Vi ønsker med dette å illustrere at ord og handling ikke stemmer overens når det gjelder Gillett og Hicks. Hicks lovet at spaden skulle settes i jorda i løpet av 60 dager etter at de tok over klubben. Nå har det gått 440 dager. Derfor har vi kommet til parken for å hjelpe dem, uttaler Neil Atkinson i Spirit of Shankly til Liverpool Daily Post.

Supporterne ropte taktfast "Yanks out" under seansen. En protestaksjon som hadde kommet i stand via ulike Liverpool-forum tidligere på dagen.

- Det er grunn til å spørre seg om Gillett og Hicks virkelig bryr seg om LFC. De virker kun å være ute etter pengene. Hicks har tidligere fortalt oss at han ikke har vært i forhandlinger med andre managere, at han ikke har forhandlet med DIC, og at han ikke har blitt uenig med Gillett. Det viser seg at du ikke kan stole på noe av det han sier, uttaler Atkinson.

- Jeg ønsker at begge amerikanerne forsvinner fra klubben, og at vi starter på nytt med et nytt styre. Vi er ikke i posisjon til å bygge ny stadion slik situasjonen i ledelsen er nå. Dette ønsker vi å rette søkelyset på med denne aksjonen. Det som skjer i klubben er uakseptabelt.