Aldri 0-0 i tre ligakamper på rad

Liverpool har aldri spilt 0-0 i tre ligakamper på rad. Etter 0-0 hjemme mot Fulham og West Ham vil det således skrives klubbhistorie om morgendagens kamp på Ewood Park ender målløst.

Liverpool møter som kjent Blackburn på Ewood Park i morgen. En bane hvor de røde har vunnet 14 ligakamper tidligere. Hjemmelaget kan imidlertid skilte med 25 seire, mens 21 oppgjør har endt uavgjort. Fjorårets kamp i Blackburn endte målløst, for første gang på 61 år. I nyere tid, etter innføringen av Premier League, har Liverpool vunnet fire bortekamper i Blackburn. Fem har endt med uavgjort og fem er tapt.

Dersom gjestene fra Merseyside vinner i morgen, vil det totalt være Liverpools 50.ligaseier over Blackburn. Lagene har møttes 121 ganger i ligasammenheng.

Liverpool har kun tapt en av sine 19 siste ligakamper. Åtte er vunnet og 10 har endt uavgjort. Det er imidlertid ganske bekymringsfullt at de røde kun har gjort ni mål på sine siste sju ligakamper.

Man må tilbake til februar 1966 for å finne Liverpools største seier i Blackburn, 4-1. Dette er den eneste gangen de røde har gjort mer enn tre mål på Ewood Park. Det største tapet kom i september 1913, 2-6.

Dersom Rafael Benitez sitt mannskap ikke finner veien til nettmaskene i morgen, vil det være første gang siden mars 1924 at man ikke klarer å score i tre ligakamper på rad borte mot Blackburn.

De røde har kun tapt en ligakamp på Ewood på de siste 12 årene. Tapet kom 2.juledag 2006, da en scoring av Benni McCarthy avgjorde det hele til vertenes fordel.

Liverpool står nå bokført med to 0-0 kamper på rad i ligaen, etter kampene mot Fulham og West Ham. Det har aldri i klubbens historie skjedd at man har spilt målløst i tre ligakamper på rad. Under Rafael Benitez har det også kun skjedd en gang at man ikke har klart å score i tre ligakamper på rad. Det skjedde i mars 2005. Den tredje kampen den gangen var ironisk nok 0-0 mot Blackburn.

Rovers står bokført med fire strake ligatap nå. De har ikke vunnet på de siste ni kampene. Siste seier var 2-1 over Newcastle i september. Etter den tid har de blå og hvite kun gjort åtte mål totalt. Ewood Park-klubben har kun tatt tre av de siste 27 oppnåelige poengene, og har kun holdt nullen to ganger i ligasammeheng denne sesongen.

Så langt i 2008/09 står Blackburn kun bokført med en hjemmeseier, og fem poeng av 21 mulige. Seieren kom mot Fulham (1-0). Paul Ince sitt mannskap har faktisk kun gjort fire mål på hjemmebane så langt denne sesongen.