Alonso ferdig med sommerens transfersaga

Alonso er ikke fornøyd med hvordan han ble behandlet i sommer, men fansens støtte var viktig. Glad for at han fikk bli på Anfield. Nå ser han fremover. Først City borte.

Xabi Alonso var linket til både Juventus og Arsenal i sommer, og Rafael Benítez virket klar til å ofre midtbanespilleren for å få inn Gareth Barry. Få ville ha vanskelig for å forstå om 26-åringen følte seg såret. Alonso fikk god støtte av fansen i en vanskelig tid, og to måneder senere ser fremtiden lysere ut både for spiller og klubb. Liverpool er ubeseiret i elleve liga- og cupkamper denne sesongen, og Alonso har vært en av lagets mest sentrale spillere.
- Jeg fortrekker ikke å tenke på hvordan jeg ble behandlet, uttaler Alonso.

- Det var stunder i løpet av sommeren jeg hadde mine tvil, da min fremtid ikke var klar og jeg lurte på hva som kanskje ville skje. Jeg visste en tid etter EM at det var litt usikkerhet om fremtiden min.

- Det var tilbakemeldingen fra klubben, og det var klart at det var interesse fra annet hold. Jeg brukte ikke mye tid på å tenke på Juventus og om jeg kanskje ville ende opp der. Det er ingen poeng i en slik situasjon inntil noe faktisk skjer.

- I businessen vi holder på kan slikt skje, men jeg er virkelig glad at det ikke ble noe av og at jeg kunne fortsette karrieren i Liverpool.

- Det er ikke alltid lett å ta avstand fra slike ting, men jeg aksepterer at det er en del av fotballen. Hovedsaken er at alt løste seg. Jeg spiller nå regelmessig. Det er et faktum at enhver spiller kan være virkelig lykkelig der han er. Hvis klubben ikke ønsker ham, må han akseptere det. Det er ikke mye man kan gjøre.

Alonso avviser at han hadde en krangel med Benítez i sommer.
- Det var ingen. Man ønsker alltid å føle seg viktig uansett hvor man er, men jeg føler at jeg har funnet meg til rette i Liverpool igjen nå.

- Jeg måtte bare håndtere det, Alt mellom manageren, styret og meg selv er fint. Selvsagt snakker manageren og jeg om ting fra tid til annen, men det har ikke vært noe spesifikt. Mitt forhold til manageren er profesjonelt, og det har alltid vært profesjonelt.

Alonso er lykkelig bosatt på Merseyside med samboer og sønn. Midtbanespilleren legger ikke skjul på at støtten fra supporterne var viktig i sommer.
- Det er ikke mange bedre klubber å spille fotball i enn Liverpool. Fansen er utrolig. Jeg kjente støtte så fort jeg returnerte fra ferie. Jeg kom tilbake, og situasjonen var klar. Uansett hvor jeg gikk til lunsj eller kaffe, så oppmuntret de fleste meg. Det var viktig å føle slik støtte, og jeg satte virkelig pris på det.

- De kom fram og sa: "Vi ville like at du blir" eller "Uansett hva som skjer, så ønsker vi deg alt godt". Jeg fikk også et par brev. De gratulerte meg med EM, og det var også et par kommentarer om min egen situasjon. Det betydde mye.

Alonso ser imidlertid fremover. På søndag venter kamp mot Manchester City borte.
- Det er alltid tøft borte mot Manchester City, men det vil bli vanskeligere etter det som nylig har skjedd. Det er en ny æra for dem. Forventningene er høye, og de har hentet inn noen kvalitetsspillere. Hvis vi vinner, vil det være tre viktige poeng fordi City kan være utfordrere til en plass blant de fire beste denne sesongen.

- Vi må være forsiktige med å tippe på dette tidspunktet av sesongen. Skal man være med å kjempe om tittelen, kan man ikke ha én dårlig måned. Den første målsettingen er å være med i kampen når vi tar fatt på juleprogrammet. Hvis man er åtte eller ni poeng bak da, så er man ute, og vi ønsker ingen gjentagelse av det.