Alonso føler seg uønsket

Chris Bascombe skriver at Xabi Alonso egentlig ikke ønsker seg vekk fra Anfield, men at han føler seg uønsket av Rafael Benítez fordi manageren har tilbudt ham til en rekke klubber rundt om i Europa.

Rafael Benítez står hardnakket på at han vil ha Gareth Barry. Det kan bety at Xabi Alonso forsvinner fra Anfield før måneden er over. Alonso har blitt desillusjonert over at Rafa nekter å kaste inn håndkleet i Barry-saken. 26-åringen føler at forholdet til Rafa ikke lar seg reparere, skriver Chris Bascombe i News of the World.

Alonso ble sint da han oppdaget at Benítez hadde tilbudt ham til flere europeiske klubben uten hans viten. Mange av klubbene var ikke engang interessente for midtbanespilleren, og han mener han har blitt behandlet med mangel på respekt.

Alle håper at den overveldende støttenen han fikk fra The Kop sist fredag ville lege alle sår, men så er ikke tilfellet. Liverpool er heller ikke forberedt på å la ham gå på billigsalg. Benítez ønsket å selge Alonso til Juventus, men på det tidspuktet hadde ikke spilleren lyst til å forlate de røde. Liverpool fikk heller aldri noe formelt bud fra italienerene, påpeker Bascombe.

Arsenal har heller ikke kommet med noe bud. Benítez hadde ikke annet valg enn å bruke Alonso mot Standard Liege i midtuken. Javier Mascherano er i de olympiske leker og Steven Gerrard var skadet. Alonso er nå cup-tied i Champions League, og det vil gjøre ham til et mindre attraktivt mål for de beste europeiske klubbene.

- Xabi ønsker egentlig ikke å forlate Liverpool. Han elsker fansen og klubben. The Kops reaksjon sist uke betydde svært mye for ham, men han har blitt satt i en svært vanskelig posisjon i løpet av sommeren. Hvis en toppklubb i Europa ønsker ham, så føler han at han ikke vil ha noe annet valg enn å gå, uttaler en kilde på Anfield til Bascombe.

Rafael Benítez venter nå på et svar fra amerikanerne etter at han nekter å gi opp Gareth Barry. De skal være lite imponert over hans siste krumspring, men er også klar over at de vil møte motstand fra The Kop dersom de går til nye angrep mot Rafael Benítez. Amerikanerne ønsket at Rafa ville vurdere andre alternativer enn Barry da de ikke vil å betale £18M for spilleren. Men kilder på Anfield mener at eierne ikke har utelukket at de kan hente Barry en gang i fremtiden. De var forberedt på å se an utviklingen. De er forbløffet over at manageren viste sin misnøye offentlig kvelden før ligaåpningen. 

Benítez er ikke villig til å akseptere et nei når det gjelder Barry. Hvis Alonso forlater klubben, så trenger han en erstatter. Og dersom Villa senker prisforlangende, så åpner det igjen for en overgang. Begge muligheter ser ut til å være usikre. Det er derfor styret foreslo andre alternativer.