Alonso fratatt nettkjenning

Panelet som avgjør hva som er selvmål eller ei i Premier League, har fratatt Xabi Alonso vinnermålet mot Chelsea på Stamford Bridge. Scoringen skal være et selvmål av Jose Bosingwa.

Dubious Goals Panel har tatt for seg kampene fra 22. oktober til 9. desember, og har kommet fram til at Xabi Alonsos seiersmål mot Chelsea på Stamford Bridge 26. oktober skal bokføres som et selvmål av Jose Bosingwa. Spanjolen fratas dermed denne fulltrefferen.

Målet kom i kampens 10. minutt. Da fikk Liverpool et innkast som Dirk Kuyt headet videre. John Terry forsøkte å klarere med hodet, men ballen havnet i beina på Xabi Alonso. Midtbanespilleren fikk ikke skikkelig klem på skuddet, men ballen gikk via Jose Bosingwa og i nettet bak keeper Petr Cech. Nettkjenningen var kampens eneste, og Liverpool brøt da Chelseas rekke på 86 ligakamper på rad hjemme uten tap.

Scoringen har frem til nå vært kreditert Xabi Alonso, men ekspertene i panelet mener altså at dette skal være et selvmål. Xabi Alonso står dermed med to mål for de røde denne sesongen.