Alonso inspirert av EM-triumfen

Xabi Alonso mener sommerens EM-seier med Spania har gjort ham mer lysten på å oppnå suksess med klubblaget. Midtbanespilleren føler seg i god form.

Xabi Alonso hevder at triumfen i Euro 2008 har gjort ham og hans spanske lagkamerater mer sultne på suksess. 26-åringen var en av fire Liverpool-spillere som vant EM med Spania. Alonso insisterer på at han, Fernando Torres, Alvaro Arbeloa og Pepe Reina ikke har til hensikt å hvile på laurbærene.
  
- Jeg har fått mye selvtillit fra vår suksess med Spania i sommer. Jeg startet kanskje ikke kampene fordi treneren hadde hadde en forhåndsbestemt lag i tankene, og det fungerte veldig bra.
  
- Men jeg var en viktig innbytter. Jeg følte at jeg kunne ta min del i den suksessen. Jeg hjalp med dra i land kampene og sto for noen bidrag.
  
- Det å vinne blir en vane. Jeg har aldri fortstått tanken om at å vinne trofeer kan gjøre spillerne mindre sultne.
  
- Jeg vil ha mer. Jeg lytter til Steven Gerrard og Jamie Carragher. De har vunnet mer enn meg. De sier det gjør dem mer lystne på mer, og det er det samme med meg.
  
- Jeg kom hjem og la bort min medalje i skuffen ved siden av medaljene fra FA-cupen og Champions League. Deretter begynte jeg å tenke umiddelbart på å vinne trofeer og medaljer med Liverpool. 
  
Alonso ble byttet inn tre ganger for Spania i EM, men var kaptein for Spania i den siste gruppespillskampen mot Hellas.
  
Alonso er fornøyd med den formen han har vist hittil denne sesongen.
  
- Personlig er jeg fornøyd med min nåværende form. Men jeg kan forbedre meg, og det er mitt fokus.
  
- Jeg er midtbanespiller. Jeg foretrekker å bli tenkt på som sentral midtbanespiller, ikke som en defensiv midtbanespiller. Det betyr at jeg skal prøve å komme i flere scoringsposisjoner og påvirke spillet høyere opp på banen når sjansen byr seg.
  
- Man kan alltid forbedre seg i fotball. Man skal aldri tro at du ikke kan fordi ganske snart vil du kunne finne deg selv ute av laget.