Alonso og Gerrard til topps i november

Xabi Alonso og Steven Gerrard fikk det høyeste snittet på vår spillerbørs i november. Viktig å vinne gruppen for å få hjemmekamp til slutt, mener Reina. Avansement for Martin Hansen.

Steven Gerrard og Xabi Alonso endte begge på 7,00 i snitt på vår spillervurdering for november. Gerrard sanket 35 poeng på syv kamper, mens Alonso fikk 28 poeng på fire opptredener. Gerrard ble kåret til Liverpools beste i borteseieren mot Bolton, og Alonso stakk av med bestemannspremien mot Marseille.

Deretter fulgte Dirk Kuyt (6,67), Pepe Reina (6,67), Jamie Carragher (6,50), Fabio Aurelio (6,40) og Javier Mascherano (6,33).

Månedens spiller på Liverpool.no
November: Steven Gerrard og Xabi Alonso
Oktober: Albert Riera
September: Pepe Reina
August: Pepe Reina

Totalt etter sesongens fire første måneder leder Pepe Reina (6,86) vår spillerbørs foran Steven Gerrard (6,76).

Reina: - Viktig å vinne gruppen
Pepe Reina mener det er viktig å vinne gruppen i Champions League. De syv gruppevinnerne blir trukket mot hver sin gruppevinner. Klubber fra samme nasjon kan ikke møtes, og heller ikke lagene som spilte i sammen i gruppespillet. Reina påpeker at gruppevinnerne får fordel av å avslutte på hjemmebane.
- Førsteplassen i gruppen er viktig. Ikke så mye for å unngå de bedre lagene, men fordi returkampen spilles hjemme. Det er viktig. Man ønsker å spille foran våre egne supportrer i andre kamp, men ethvert lag man møter vil bli vanskelig.


Hansen videre i EM-kvalifiseringen
Martin Hansen voktet buret da Danmark ble puljeevinner og sikret avansement til mellomrunden i EM-kvalifiseringen etter 2-1-seier mot Kypros U19 på Ammochostos stadion i Larnaca. Danmark kom under 0-1 i det 61. minutt, men scoringer fra Christian Gytkjær (Lyngby) og Morten Nielsen (Chelsea) sørget for tre poeng.