Alonso om tilværelsen

Den nybakte faren, Xabi Alonso, forteller i dag om hvordan det var å overvære Inter-kampen på fjernsyn, i tillegg til at han deler sine betraktninger om familieforøkelse og Liverpools sesong.

Etter at Xabi Alonso ikke fikk deltatt i Inter-kampen tidligere denne uken, grunnet familieforøkelse, deler han i dag, i samtale med Liverpools offisielle hjemmeside, sine betraktninger på Inter-kampen, og på det å være nybakt far.

- Det var en fantastisk opplevelse. Hele familien er virkelig glad og nå må vi se fremover. Mor og barn har det begge bra. Fødselen var ganske lang, men den gikk bra, så vi er fornøyde.

- Selvsagt så jeg kampen på kvelden sammen med min bror. Det var stort å se på. Vi kontrollerte kampen veldig bra, og målet fra Fernando avgjorde. Timingen var noe frustrerende, siden jeg var begeistret for tanken på å spille på San Siro, i hva som var en stor utfordring for vårt lag. Men selvsagt måtte jeg tilbringe tiden med min familie. Forhåpentligvis vil jeg få muligheten til å spille der en gang I fremtiden.

Barnefødselen kom akkurat idet Alonso var iferd med å finne formen igjen etter at han tidligere denne sesongen var ute i lengre tid grunnet skade. Veien tilbake har ikke alltid vært like strømlinjeformet som Alonso kunne ha håpet på, da unge Lucas? inntog i laget har gjort det hardt å komme tilbake.

- Selvsagt vil man alltid spille, men man vet også at, når man spiller, sitter noen lagkamerater på benken eller tribunen. En må akseptere at dette er en del av jobben, og være profesjonell. Man må jobbe hardt for å få muligheten, og spille bra når man får den. Jeg er veldig fornøyd her, og avslappet. Jeg fokuserer på Liverpool.

I morgen, fredag, trekkes kvartfinalene i Champions League, og det er stor sjanse for at Liverpool kan treffe ett av de tre andre gjenværende engelske lagene, uten at det bekymrer Alonso i særlig grad.

- Laget er godt fornøyd. Vi forventet å gå videre, og nå ser vi frem til trekningen på fredag. Vi føler oss virkelig komfortable i denne turneringen, så forhåpentligvis kan vi komme oss videre.

- Ethvert lag vil bli vanskelig. Vi har sett, og vi har stor nok erfaring, til å vite det. Men over to kamper kan vi slå hvem det skulle være. Vi frykter ikke noen, og vi har stor tillit til oss selv. Det er stor sannsynlighet for å trekke et annet engelsk lag. Vi vil foretrekke å unngå det nå, og kanskje treffe dem i semifinalene, men uansett hvem vi spiller mot vil vi ikke skremmes eller bli redde.

Med samtlige engelske lag videre, mener imidlertid den spanske playmakeren at det sier noe om nivået i Premier League.

- Det sier mye om Premier League. Fra Italia er kun Roma igjen, fra Spania kun Barcelona, fra England er det fire lag. Det sier at vi presterer veldig bra i Europa, og at nivået er veldig, veldig høyt. Trolig det høyeste i Europa, og kanskje også i verden.

- Premier League gjør ting riktig; ser etter sine lag, deres fans og sin fotball. Dette er ting de andre ligaene bør ta en titt på.

Alonso er en av syv spillere på Anfield som har vært med på å vinne Champions League, uten at det får ham til å slappe av i tiden fremover.

- Ved karriereslutt er det ganske stor forskjell på om man har to eller tre Champions League-seire sammenlignet med én, så selvsagt ønsker vi enda en kveld som den i Istanbul. Vi vet hvordan det skal gjøres, men vi trenger å ta det steg for steg.

- Vi vet at vi ikke er ustoppelige, men vi gjør ting veldig bra for øyeblikket. Vi vet at dersom vi jobber hardt, er dedikerte og spiller som et lag, har vi en mulighet til å vinne mange tøffe kamper.

- Skarpheten og den fysiske formen i laget er god, vi scorer mange mål, og vi holder ofte nullen. Kanskje er vi i ferd med å nå et formmessig klimaks denne sesongen.

Angående kampen om fjerdeplassen, tror ikke spanjolen at Evertons Europa-tap i går vil affisere dem i særlig grad.

- Selvsagt hadde de nok store håp i UEFA-cupen, men jeg tror ikke det vil påvirke dem. Det er et tilbakeslag, men de gjør det bra i ligaen, og viser at de kan spille jevnt både hjemme og borte. Det vil bli tøft å ta fjerdeplassen, men selvsagt har vi derbyet om to uker, og vi føler oss sikre på at vi kan skaffe oss et godt resultat.