Alonso-overgang henger i en tynn tråd

Juventus' sportsdirektør Alessi Secco bekrefter at Xabi Alonso blir for dyr for klubben, og at Sevillas Christian Poulsen istedet er på vei inn i Serie A-klubben, noe som setter Barrys overgang i fare.

Den danske avisen Ekstra Bladet melder i dag at den danske midtbanespilleren Christian Poulsen er nær ved å signere for Juventus. Dermed ser det ut til at Juventus ikke kjøper Liverpools midtbanespiller Xabi Alonso som de lenge var interessert i. Dette får mest sannsynlig ringvirkninger for Gareth Barrys eventuelle overgang til Liverpool.

Juventus' sportsdirektør Alessio Secco bekrefter at Poulsen kun er andrevalg for Juventus, men at førstevalget Xabi Alonso blir for dyr for den italienske toppklubben.

- Vi ville foretrekke å hente Xabi Alonso til klubben, men han er simpelthen for dyr for oss, uttaler sportsdirektøren, samtidig som han sier at han forventer at Christian Poulsen kan presenteres enten på mandag eller tirsdag.

- Vi er kommet langt i forhandlingene og er tett på en avklaring. Detaljer gjenstår, men jeg både tror og håper at tingene er avklart i løpet av starten av neste uke, uttaler Poulsens agent Jørn Bonnesen.

Xabi Alonso ville kostet Juventus drøye 150 millioner kroner, mens Christian Poulsen har en klausul i kontrakten som gjør at de italienske toppklubben kan sikre seg midtbanemannens tjenester for omtrent halvparten.

Nå gjenstår det å se om andre klubber viser interesse for Liverpools midtbanegeneral. Om så ikke skjer, virker det tvilsomt at Liverpool har økonomiske muskler nok til å likevel kjøpe Gareth Barry om man ikke får inn flere penger fra spillersalg, siden man prioriterer å styrke førsteelleveren med offensive fibre.