Alonso søker en oppklaring

Xabi Alonso ønsker å få vite om han har en fotballfremtid i Liverpool eller ei, og vil trolig holde en oppklarende samtale med Rafael Benitez i dag.

Liverpool Daily Post rapporterer at Xabi Alonso kommer til å ha samtaler med Rafael Benitez om sin fotballfremtid når den nybakte europamesteren returnerer til Melwood i dag. Alonso ønsker nok å få klarhet i om Benitez satser på ham, eller går for Gareth Barry, etter at Alonso var på nippet til å bli solgt til Juventus tidligere i sommer.

Når Juventus i stedet gikk for Sevillas Christian Poulsen, som et langt billigere alternativ enn Alonso, veltet det samtidig Liverpool-managerens transferplaner. Benitez hadde nemlig planlagt å bruke pengene han fikk inn for Alonso på et kjøp av Barry.

Liverpool Daily Post tror at dersom Benitez forteller Alonso at han inngår i hans fremtidsplaner i dag, så betyr det også at han gir opp et kjøp av Barry - i alle fall i dette transfervinduet.

Alonso har tidligere antydet at han helst vil fortsette i Liverpool, og at det ikke innebærer noe problem for ham å fortsette karrieren på Anfield selv om han ble tilbudt Juventus i sommer.

Daily Express hevder at klubber som Atletico Madrid, Fenerbahce og Arsenal har vist interesse for Alonso, men ingen av dem har lagt inn konkrete bud på spilleren. Inter Milan er en fjerde klubb som har blitt linket til Liverpools pasningsmaestro, men på Guiseppe Meazza ser Jose Mourinho nå ut til å gå for Portsmouths Sulley Muntari i stedet.