Alonso: - Vi må stoppe Arteta

Alonso sier Mikel Arteta er mannen de røde må stoppe. Evertons manager gir Liverpool favorittstempelet foran morgendagens møte. Ablett meget fornøyd med dagens kamp.

Xabi Alonso mener Liverpool kan vise sine ambisjoner om å vinne ligaen med å vinne morgendagens Merseyside derby. Alonso er desperat etter å ta tre poeng etter å ha mistet to poeng mot Stoke forrige helg.

- Vi ønsker å vise hvor mye vi ønsker å vinne ligaen denne sesongen med enda en seier. Det er så viktig for oss å hente tittelen tilbake til Anfield, sier Alonso til tabloidavisen Daily Mirror.

- Jeg har spilt i mange lokaloppgjør i min tid på Anfield, og jeg vet hvor spesielt det er fordi atmosfæren og seieren varer lenge for supporterne. Etter uavgjortresultatet med Stoke ville en borteseier mot Everton vært fantastisk. Alle seire er verdt tre poeng, men å vinne lokaloppgjøret smaker enda bedre.

Alonso er fullt klar over kvalitetene til Evertons Mikel Arteta. Rivalens nummer 10 har blitt kåret til sesongens spiller for de blå to år på rad, og er friskmeldt til kampen etter å ha slitt med et virus.

- Vi vet han er nøkkelspilleren for Everton, og vi må stoppe han, avslutter Alonso. De to er omtrent like gamle og er begge baskere. Arteta var mannen Real Sociedad hentet inn da Alonso gikk til Liverpool, før han endte i Everton senere samme sesong.

En defensiv David Moyes
Evertonmanager David Moyes gikk defensivt ut på dagens pressekonferanse, og gir Everton stempelet som underdogs foran morgendagens kamp på Goodison Park.

- Selfølgelig vil vi være underdogs. Det er en stor forskjell på Liverpool og Everton, og som oftest er det en god slump penger som må bli tatt med i beregningen når du ser på de to lagene. Når du ser på det som en supporter tenker du ikke på den måten, men ser du logisk på det så er det en stor forskjell på lagene. Når vi stiller til kampen i morgen vil jeg ikke tenke slik - da vil jeg tenke det er mine elleve mot Liverpools elleve, sier Moyes til Evertons offisielle hjemmeside.

- Jeg ville ha løyet om jeg sa vi boblet over av selvtillit, men det er min jobb å få orden på det. Generelt sett føler jeg at vi ikke har spilt særlig bra de siste ukene, og vil gjerne gjøre det bedre. Form er alltid viktig, men det er utvilsomt sant at en del lokaloppgjør ikke gjenspeiles av form.

Ablett meget fornøyd med dagens kamp
Gary Ablett var naturlig nok meget fornøyd med dagens kamp, hvor de røde slo Chelseas reservelag 2-0 på Akademiet. Vincent Weijl og Jordy Brouwer sto bak målene, i en kamp hvor både Flora og Dalla Valle debuterte.

- Det var en veldig bra økt. Vi ser etter kamper mot forskjellige motstandere så ofte fordi vi blir litt for kjent med de lokale, så det er en god måte for å teste spillerne våre, sier Ablett til Liverpoolfc.tv, og sikter til at Chelsea ikke er i samme reservelagsserie som de røde.

- Jeg synes det var en veldig god fotballkamp. For å være ærlig trodde jeg vi var i trøbbel etter det første kvarteret, men vi kjempet oss tilbake gradvis. Vi fikk til det vi hadde arbeidet med, og jeg synes vi fortjente ledelsen vår til pause. De var fremdeles veldig farlige på kontringer, men dersom Dalla Valle sitt forsøk går inn og Pacheco sitt er noen centimeter lavere ville det vært mye mer komfortabelt for oss. Vi er godt fornøyd, og det er nok det beste vi har gjort så langt denne sesongen, avsluttet Ablett.