Amerikanerne må selge?

Motstridende rapporter i engelsk media. Sunday Times mener Hicks og Gillett har kommet et skritt videre i refinansieringen av lånet, mens The Observer tror DIC kan bli klubbens nye eiere.

Refinansiering sikres?
Ifølge Sunday Times har Tom Hicks og George Gillett kommet et steg videre med å sikre en bankavtale som gir dem mulighet til å gå videre med planene om et nytt stadion med 70000 seter. Amerikanerne, som i flere måneder har vært i samtaler med Royal Bank of Scotland og Wachovia for å refinansiere et lån på £350M, er nå optimistiske til at en avtale kan komme i stand mot slutten av måneden, muligens allerede i neste uke. Bankavtalen er nødvendig for å dekke de £270M Hicks og Gillett lånte da de kjøpte Liverpool i fjor og for hjelpe til med å finansiere nytt stadion.

Amerikanerne brukte ni timer i New York med Rick Parry på tirsdag for å diskutere to forslag til stadion, og en avgjørelse vil bli tatt så fort som bankavtalen er i orden. Tom Hicks og George Gillett har ingen intensjoner om å selge klubben og kutte kostnader, selv om det spekuleres i det motsatte, skriver avisen.

DIC kjøper klubben?
The Observer mener imidlertid at Liverpool FC kan komme til å skifte eier for andre gang i løpet av et år fordi Tom Hicks og George Gillett sliter med å refinanisere lånet på £350M. De amerikanske eierne ønsker å overføre gjelden på klubben. Dette skal være svært vanskelig å fullføre før slutten av februar. Det er en mulighet for at amerikanerne klarer deadline, men hvis ikke, så skal Dubai International Capital, som også forsøkte å kjøpe klubben i fjor, visstnok være interessert i å kjøpe ut amerikanerne, trolig for cirka £500M. Samtaler om en overtagelse antas å komme i gang før slutten av måneden. Hvis man lykkes vil DIC, ledet av Liverpool-supporter Sameer Al Ansari (bildet under), investere stort på det nye stadionprosjektet og spillerkjøp. De skal også stå klare til å hente inn Jose Mourinho som manager til sommeren.