Arbeloa er nyttig og stabil

Rafael Benítez mener det er nyttig å ha en så stabil, god spiller som Alvaro Arbeloa i troppen. Nabil El Zhar har vært en slags ”supersub” denne sesongen.

Alvaro Arbeloa nettet sitt andre mål totalt i Liverpool-karrieren i lørdagens kamp mot West Bromwich. Det var forsvarsspillerens 18. kamp for sesongen. Bare Jamie Carragher og Robbie Keane har vært på banen i flere kamper i 2008-09 enn Arbeloa. Rafael Benítez er full av lovord.
  
- Han er veldig stabil. Man liker alltid slike type spillere som manager, uttaler Benítez til Liverpoolfc.tv.
  
- Når du snakker om å spille en hel sesong, er det veldig viktig at du har slike spillere som Arbeloa.

- Man forventer ikke at han skal score. Normalt så gjør han ikke det. Jeg tror det var hans andre for klubben. Fordi det var med venstre fot, så var det et fantastisk mål.

Alvaro Arbeloa pådro seg også sitt femte gule kort for sesongen mot West Bromwich, og er da utestengt mot Bolton.

El Zhar en slags supersub
Nabil El Zhar har spilt seks kamper for Liverpool denne sesongen. Fem av kampene har kommet som innbytter. Hans første innhopp kom på Stadium of Light i august da Liverpool kjempet hardt for å bryte ned et hardtarbeidende Sunderland-lag. Seks minutter etter innhoppet nettet Fernando Torres vinnermålet. En uke senere ble marokkaneren introdusert med syv minutter igjen på kampuret. Det løsnet til slutt for de røde - et selvmål fra Emanuel Pogatetz og en scoring på overtid Steven Gerrard.  22-åringen viste også fine takter da han ble byttet inn mot Standard Liege i Champions League-kvalifiseringen og mot Wigan i Premier League. Han synes imidlertid ikke han er noen nødløsning mot slutten av kamper.
 - Jeg bare prøver bare å gjøre mitt beste når manageren ber meg om å komme inn på banen, uttaler El Zhar som kom til Liverpool fra St. Etienne høsten 2006. 

- Det viktigste er alltid hva laget gjør, ikke hva jeg gjør. Jeg er bare glad for at det har vært noen få kamper hvor jeg har kommet innpå og vi har vunnet.

- Når det skjer, er det bra for meg selvfølgelig, men det er enda bedre for laget - og det er det som virkelig teller.

- Manageren bare ber meg om å holde bredden og komme fremover når jeg kan. Jeg prøver å gjøre det han forteller meg.

- Når jeg får en sjanse, må jeg være sikker på at jeg er klar. Det er ikke lett når du kommer så sent inn i kampen, men jeg må gi alt for laget.

- Det viktigste for meg nå er å fortsette å jobbe hardt for å prøve å forbedre meg. Så får vi se om jeg kan starte en kamp.