Arbeloa gleder seg til sitt første derby

Alvaro Arbeloa ser frem mot helgens kamp på Goodison. Mølby og Johnson tror Stevie G kan bli nøkkelen for de røde på lørdag. Gulacsi synes det var stort å få sitte på benken.

Alvaro Arbeloa har spilt i samtlige ligakamper for de røde denne sesongen, og med en ny skade på Degen ser det ut til at han også går mot å få startplass i den sjette ligakampen. Det blir isåfall hans første møte med naboen i blått. Europamesteren har nemlig ikke vært involvert i troppen til noen av de tre siste Merseyside-derbyene siden hans ankomst på Anfield i januar 2007. 25-åringen går offensivt ut, og vil ta igjen for glippen mot Stoke.

- Vårt mål er å vinne kampen og gjøre opp for poengene vi mistet mot Stoke. Den kampen var utrolig, for vi hadde så mange sjanser til å score uten å klare det.

- Everton har kanskje fordelen av hjemmebane, men i et lokaloppgjør vil ikke dette spille noen stor rolle fordi begge lag vil vera så motiverte for å vinne kampen, sier Liverpools nummer 17 til nettstedet sport.co.uk.

Mølby og Johnson tror Stevie G kan bli nøkkelen
Som alltid før lokaloppgjørene mot Everton, blir legendendene spurt om hva de tror blir utfallet av kampen. Jan Mølby spår at de røde vinner oppgjøret, og at Steven Gerrard er nøkkelen.

- Alle lokaloppgjør er vanskelige, men om du ser på formen til de to lagene å langt denne sesongen vil Liverpool starte kampen som favoritter. Everton vil løfte spillet sitt foran sine egne supportere, men jeg føler bare at Liverpool har litt for mye kvalitet i forhold, sier den elegante dansken til Liverpoolfc.tv.

- Steven er nøkkelspilleren. Forrige sesong ble han byttet ut på Goodison, så kanskje han ønsker å gjøre noe spesielt i denne kampen. Det ville vært fint for ham å fått sitt mål nummer 100 i derbyet. Jeg tror også at Robbie Keane er klar for derbyet. Avisene har vært fulle av skriverier om at han enda ikke har scoret, men dersom han startet på lørdag vil det være en flott kamp å score sitt første mål i. Jeg er sikker på at han finner nettmaskene før eller siden, og lørdag ville vært perfekt. Når han får sitt første blir det nok mange fler.

I et intervju med BBC Sport sier tidligere både Liverpool og Everton-spiss David Johnson omtrent det samme.

- Hvorfor ble Gerrards mål mot Stoke annulert? Jeg tror skjebnen sparer det for at han skal score mot Everton. Hvorfor har ikke Keane scoret enda? Det er en stor mulighet for han å bli helt med å score i sitt første derby, sier Johnson.

Gulacsi synes det var stort å sitte på benken
18 år gamle Peter Gulacsi kom i fjor på et års lån til Liverpool. Litt over et år senere fikk ungareren permanent kontrakt, og er nå bundet til Anfield frem til sommeren 2010. På tirsdag fikk han sin første smak av førstelagsfotball, da han satt på benken i 2-1 seieren over Crewe i Carling Cup. Det var en stor opplevelse for den tidligere MTK Budapest målvakten.

- Det var en fantastisk kveld. For meg var det en stor opplevelse, og jeg nøt hvert minutt av det. Jeg vil fortsette å jobbe hardt for å gjøre min førstelagsdebut så snart som mulig, sier Gulacsi til det ungarske nettstedet pepsifoci.hu.