Arbeloa klar for sitt første lokalderby

I går spilte Alvaro Arbeloa sin første landskamp for Spania. På søndag håper han å være involvert i sitt første Merseyside-derby. Utlånte Paul Anderson snart tilbake etter et lengre skadeopphold.

Alvaro Arbeloa fikk i går sin landslagsdebut for Spania, og til helgen håper høyrebacken å få spille sitt første Merseyside-derby. Selv om det er over ett år siden spanjolen kom til Liverpool, har han ennå ikke opplevd å spille mot Everton. Han måtte nemlig se det siste lokaloppgjøret i fjor fra tribunen etter at han ankom fra Deportivo bare to døgn tidligere. En skade forhindret ham fra å spille da lagene møttes på Goodison i oktober. Så nå håper Arbeloa at alle gode ting er tre.

- Jeg så kampen i oktober på TV hjemme, ettersom jeg var skadet. Så jeg har aldri spilt mot Everton. Ergo har jeg heller ikke de samme minnene fra høstens kamp som de andre spillerne, men minnene er likevel gode ettersom vi vant, sier Arbeloa til liverpoolfc.tv.

- Nå ønsker jeg å spille mot dem, ettersom det er en viktig kamp for byen, for klubben og også for meg.

Arbeloa innrømmer at lokaloppgjøret nok aldri vil bety like mye for en utlending som det gjør for en scouser, men insisterer på at ingen i Liverpools tropp behøver noen påminnelse om hvor viktig denne kampen er med tanke på både tabellsituasjonen og lokal rivalisering og stolthet.

- Det er selvsagt veldig vanskelig for oss utlendinger å føle det samme som Stevie og Carragher gjør i forbindelse med disse lokaloppgjørene. Vi er jo ikke fra Liverpool. Men likevel vet vi godt hvor viktig kampen er for supporterne og oss selv.

Nå satser spanjolen på seier på søndag. Det vil gi de røde et forsprang på fem poeng på sine rivaler, noe han ikke tror Everton vil være i stand til å ta igjen.

- Jeg anser vinneren av helgens kamp for å være sterke favoritter til å ta fjerdeplassen. Det er en veldig viktig kamp, og dersom vi klarer å slå dem tror jeg det vil være utslagsgivende.

- Everton har meget gode spillere som Arteta og Yakubu, Cahill og Lescott. De har mange spillere som har spilt bra denne sesongen, men det viktigste er hvordan vi selv presterer.

Backen tror faktisk at Liverpools hektiske program i tiden som kommer vil slå ut i deres favør.

- Kanskje er det en fordel at vi har 3-4 kamper i løpet av to uker nå. Det kan skape en bølge som vi kan flyte på, og det kan hjelpe oss. Taper vi 2-3 av disse kampene vil vi selvsagt ikke få samme selvtilliten ut av det, men dersom vi vinner vil vi definitivt dra nytte av det, avslutter han.

Anderson snart tilbake
Utlånte Paul Anderson er nå snart klar for et comeback med Swansea etter et lengre skadeopphold. Swansea Evening Post skriver at det forventes at vingen spiller hjemmekampen mot Bournemouth 5.april. Anderson har vært satt ut av spill siden januar på grunn av en hamstringstrekk, om man ser bort i fra et mislykket comeback mot MK Dons som varte i 60 sekunder.

- Paul reiste hjem til Liverpool for å få behandling og tilbringe litt tid sammen med familien sin. Det har gjort ham godt. Han gir oss styrke og fart på vingen, og har også bidratt med flere mål, så han er en viktig spiller for oss, siteres Swansea-manager Roberto Martinez.