Arbeloa trives utenfor rampelyset

Arbeloa bryr seg ikke om at The Kop ikke synger navnet hans. Glad for å spille regelmessig på høyre back. Trives utmerket i Liverpool. Ny kontrakt kan vente til sommeren. Wigan åpner for Heskey-salg.

Alvaro Arbeloa er en spiller som sjelden får de store overskriftene. Spanjolen er en stødig høyreback, og har spilt regelmessig der etter at Steve Finnan forsvant til Espanyol. Philipp Degen har gått skadet stort sett siden han kom fra Borussia Dortmund i sommer, mens Stephen Darby ikke har erfaring i Premier League.

Arbeloa innser at han ikke har noen stjernestatus på Anfield, men synes det er helt greit at de beste spillerne har fått sine sanger blant den harde kjerne på The Kop.
- Jeg bryr meg ikke om at The Kop ikke synger navnet mitt. Vi vet hvem som er de beste spillerne, som Fernando og Stevie. Jeg er glad for at fansen synger deres navn, sier Arbeloa til Liverpool Daily Post.

- Jeg er ingen stjerne på samme måte som noen av de andre spillerne. Stevie, Xabi og Fernnado er alle store spillere, mens jeg er en normal spiller.

Arbeloa har ikke alltid vært like tilfreds på Anfield. Han slet med å finne seg til rette i engelsk fotball etter £2,6M-overgangen fra Deportivo La Coruña i januar 2007. Etter hvert som han fikk tillit av Benítez har han funnet sin plass på Anfield.
- Jeg var litt tvilende da jeg først kom hit, men nå er det mye bedre. Jeg føler meg mye mer komfortabel her. Jeg spiller i min foretrukne posisjon og i den samme posisjonen hver uke.

- Det er mye bedre for prestasjonsnivået mitt. Da jeg kom hit, kunne jeg spille to kamper på høyre, fem kamper på venstre og så noen kamper som midtstopper.

- Det er bra fordi det hjelper laget, men det er bedre for meg dersom jeg holder til i én posisjon. Du er alltid glad når du kan spille og hjelpe laget, men du kan ikke gjøre ditt aller beste når du skifter posisjon så ofte.

- Men om jeg blir bedt om å spille på venstre back på mandag, så vil ikke det være et problem for meg.

Han fikk seg en overraskelse da han tok plass i Liverpools backrekka etter overgangen fra Deportivo La Coruña. Jamie Carragher er ikke en beskjeden type. Scouseren nøler ikke med å veilede sine lagkamerater.
- Jeg vet hvordan Jamie er, ler Arbeloa.

- Han ønsker å hjelpe lagkameratene. Og etter min mening er det ok. I begynnelsen var det litt vanskelig å forstå hva han sa, men jeg latet som jeg forsto ham!

- Jeg tror ikke jeg noen gang har spilt ved siden av noen som Jamie tidligere. Men det er flott at han alltid hjelper meg og resten av laget.

Arbeloa vil få sin 76. kamp mot West Ham i kveld. Hans scoring mot West Bromwich var bare hans andre for klubben.
- Jeg må i det minste score ett mål hvert andre år, sier spanjolen som er mest opptatt å hindre motstanderen i å score.  

- Jeg spiller bedre enn forrige sesong, men som alltid er det å hjelpe laget det viktigste for meg.

- Jeg ønsker å bli her i mange år til hvis mulig, om klubben og Rafa vil. Jeg har resten av sesongen og også neste år igjen av kontrakten. Kanskje til sommeren kan vi snakke om en ny avtale.

- Men akkurat nå er ikke det viktig. Jeg ønsker å konsentrere meg om å gjøre det bra denne sesongen. Jeg er virkelig glad for å være her. Jeg ønsker ikke annet, foruten å vinne noen medaljer.

Wigan åpner for Heskey-salg
Emile Heskey er en av spillerne som er satt i forbindelse med en overgang til Liverpool i januarvinduet. Wigans formann Dave Whelan sier at et salg kan være aktuelt.
- Emile står uten kontrakt til sommeren, men han ønsker ikke å signere en ny i øyeblikket. Det kan koste oss to, tre eller fire millioner hvis det får fortsette frem til sommeren. Så vi får se hva januar bringer, uttaler Whelan til Setanta Sports.