Arbeloa vil være lenge i Liverpool

24 år gamle Alvaro Arbeloa håper at han blir i Liverpool i minst åtte år til. Spanjolen anser Steve Finnan som sin læremester.

Alvaro Arbeloa mener at hans argeste konkurrent om høyrebackplassen, Steve Finnan, har påvirket hans spill i positiv retning. Den 24 år gamle spanjolen har levert jevnt godt spill i Premier League denne sesongen, og har også vist seg som en veldig allsidig tilvekst, ettersom han har figurert både på høyre- og venstreback, samt at han også har vikariert som midtstopper.

Spanjolen sier til LFC Magazine at han spiller hvor det skal være i forsvarsrekka, selv om han innrømmer at høyrebacken er hans favorittposisjon.

- Steve Finnan er veldig god. Han spiller aldri en dårlig kamp. Han er rett og slett en god spiller som alltid presterer. Han går foran med et godt eksempel for en kar som meg. Jeg lærer utrolig mye av ham, uttaler Arbeloa.

- Finnan har også blitt en god kamerat, som utfordrer meg hele tiden. Bare det å trene sammen med ham hver dag gjør at jeg utvikler mitt spill på sikt, legger han til.

- Finnan har fortsatt noen gode år igjen på fotballbanen. I en alder av 24 år kan jeg fortsatt lære mye fra ham. Det vil være fint for meg om jeg kunne være i Liverpool i enda åtte år, og det vil være fint om jeg en dag kan ta over høyrebacken permanent fra ham. Men jeg kan spille i tre-fire posisjoner, og det er bra for laget, manageren og for meg.

- Noen ganger tilsier skadesituasjonen at jeg spiller på høyre, andre ganger på venstre. Det viktigste er at jeg spiller bra hver gang jeg får sjansen, avslutter Arbeloa.