Arsenal i samtaler om Alonso

Nettstedet Liverpoolway.co.uk melder at Arsenal har forhørt seg om Alonso. ”The Gunners” verdsetter spilleren til kun £10M. Kanskje selge til redusert pris for å få balanse i regnskapet.

Nettstedet liverpoolway.co.uk skriver at Arsenal har kastet blikket på Xabi Alonso. London-klubben har åpnet samtaler med Liverpool om midtbanespilleren. Rafa Benitez har fortalt Alonso at han kan forlate Liverpool, og klubber i hele Europa har blitt informert om hans tilgjengelighet. Etter at en overgang til Juventus falt gjennom tidligere i sommer, er det bare den tyrkiske klubben Fenerbahce som har vist seriøs interese. Nå har imidlertid Arsene Wenger kommet på banen med en foreløpig forespørsel.

Wenger fikk en kald skulder av Liverpools styre, som ikke er særlig interessert i selge ballfordeleren til en av våre største rivaler. De røde var heller ikke spesielt imponert over "kanonenes" prisvurdering på £10M for 26-åringen. Men Benitez' jakt på Villas kaptein Gareth Barry gir Arsenal likevel et håp om de kan få i stand en avtale.

Benitez' opprinnelig idé overfor styret var å kvitte seg med Alonso og hente inn Barry med betydelig fortjeneste. Aston Villa har stått hardnakket på £18M i prisforlangende for Barry, mens den forventende interessen for Alonso fra Barcelona og Real Madrid har uteblitt. Dette vil trolig føre til at merseysiderne vil tape penger hvis overgangene gjennomføres. De amerikanse eierne, Gillett og Hicks, har spurt Benítez om å revurdere fordelene med avtalen, men Benítez insisterer på at han fremdeles ønsker Barry.

Styret gjenopptok forhandlingene med Villa tidlig i forrige uke. Som kjent ble Barry-avtalen lagt død da Villa annonserte at Liverpool ikke klarte å overholde tidsfriste, men i går virket det som O'Neill føte at han har tapt kampen om å beholde Barry. Benítez vil gjøre fremstøt for å få en avtale i havn så fort som mulig. Hvis det skulle skje, vil klubben ha behov for å selge spillere for å få balanse i regnskapet. Liverpools forhandlingsposisjon angående Alonso vil da bli betydelig svakere. Arsenal håper å kunne dra nytte av situasjonen ved å få spilleren til redusert pris.

Spilleren selv er ivrig etter å bli værende på Merseyside. Han har funnet seg til rette i området, og er en populær figur blant lagkamerater og supporterne.


Kilde: liverpoolway.co.uk