Arteta tilbake for Everton

Baskeren Mikel Arteta er erklært frisk for blånesene foran morgendagens 208. Merseyside derby - ellers har Moyes fem mann på skadelista. Vi ser nærmere på årets Everton.

Everton ligger på niendeplass i Premier League etter fem serierunder, hvor de har tapt begge sine hjemmekamper mot henholdsvis Blackburn og Pompey, men står med to seire og en uavgjort på fremmed gress. Everton har tidligere fått mye skryt for forsvaret sitt, men har nå ikke spilt en ligakamp uten å slippe inn mål siden 1-0 seieren over Derby 6. april. Siden den gang har det blitt tre seire, fire uavgjorte og fire tap i Premier League. De møtte Liverpools Champions League-kvalikmotstander Standard Liege i UEFA cupen, og har ikke allverden til utgangspunkt etter 2-2 hjemme på Goodison. I ligacupen ble det tidlig exit, da Blackburn og Robbie Fowler sendte dem ut med 1-0 på Ewood Park på onsdag - men tidligere resultater og form spiller nok heller liten rolle i et lokaloppgjør som dette.

I den kampen sparte David Moyes spillere som Tim Cahill, Mikel Arteta, Yakubu Ayebeni og Leighton Baines, men både Yakubu og Cahill kom inn ved pause. I følge BBC har Evertons nøkkelspiller Mikel Arteta slitt med et virus, men er nå erklært helt frisk og spilleklar foran morgendagens kamp. Spillere han må klare seg uten er Steven Pienaar (ankel), Dan Gosling (lår), Victor Anichebe (ankel), Lars Jacobsen (skulder) og Andy van der Meyde (hamstring). Tony Hibbert, som var meget delaktig i fjorårets oppgjør på Goodison med forårsake straffespark og selv bli utvist, er tilbake fra kneoperasjon - men satt på benken hele kampen mot Blackburn.

Everton har i sommer hentet Louis Saha fra Manchester United, reservekeeper Carlo Nash (Wigan), backen Lars Jacobsen (FC Nürnberg, skadet), midtbanespillerne Segundo Castillo (Røde Stjerne Beograd, lån) og Marouane Fellaini (Standard Liege). Segundo Castillo er optimist foran oppgjøret, og har uttalt han tror Everton skal klare det om de holder kontroll på Fernando Torres, mens Marouane Fellaini var stor i for Standard Liege i de to møtene med Liverpool om plass i gruppespillet til Champions League. Belgeren er Evertons rekordkjøp.

Stefan Wessels (VfL Osnabrück), Lee Carsley (Birmingham) og Andy Johnson (Fulham) har forlatt Goodison. De to sistnevnte har begge vært svært sentrale de to siste gangene Everton har klart å slå Liverpool på sitt eget gress.