Atletico med pressekonferanse i dag

Bølgene har ikke lagt seg etter at UEFA i går bestemte at Atletico v Liverpool skal spilles minst 300 km unna Madrid. Atletico holder en pressekonferanse kl 12.30 i dag.

Atletico Madrid-president Enrique Cerezo hevder hardnakket at Atletico v Liverpool kommer til å bli spilt på Vicente Calderon onsdag i neste uke, trass i UEFAs dom i går. Cerezo føler seg nemlig trygg på at hans klubb vil nå fram med en appell mot dommen.

- Kampen mellom Atletico og Liverpool vil bli spilt på Calderon, utbasunerer han til Veo Marca.

Cerezo er forbannet på Olympique Marseille etter at den franske klubben rapportere bråket på tribunen til UEFA.

- Jeg er sikker på at dersom Marseille hadde vunnet kampen, ville de heller ikke ha klaget til UEFA. Vi kommer definitivt til å appellere dommen. Jeg har tro på at UEFA gjør det riktige. Jeg håper bare de ikke er partiske, ved kun å lytte til en side av saken.

- Det er utrolig at et brev sendt fra en ekstern kilde har mer troverdighet enn rapportene til UEFA sine egne representanter og deres egen delegasjon.

- Fakta er der for alle å se. Ingenting hendte etter kampen, og politiet holdt fansen unna banen, noe som ble gjort på ordentlig vis.

På Atleticos offisielle nettsider slås det fast at klubben kommer til å appellere dommen.

- Klubben kommer til å forsvare sine rettigheter med alle midler, og kommer til å appellere. Vi ønsker også å kommentere avgjørelsen til UEFA. Klubben føler at sanksjonene som er vedtatt er totalt urettferdige og alt for drøye. Når det gjelder beskyldningene om rasisme, ønsker klubben å slå fast at ingen Marseille-spillere ble utsatt for dette, noe som blir støttet opp av opptakene fra kampen og rapporten til UEFAs delegat.

- Det må også legges til grunn at Atletico Madrid ikke har noe rulleblad for denne type ting.

- Når det gjelder påstandene rettet mot vår manager, Javier Aguirre, der han har blitt suspendert for angivelig å ha fornærmet motstanderen, så var dette noe som aldri skjedde. Det går klart fram av UEFA-delegatens og fjerdedommerens rapporter. Ingen av disse nevnte noe slikt i sine rapporter.

Atletico avholder en pressekonferanse kl. 12.30 i dag.

I England tar nå sportsminister Gerry Sutcliffe til orde for at UEFA må bruke boten som Atletico ble i lagt, på 150 000 euro, til å transportere Liverpools supportere til en eventuell ny arena.

- Det er flott at UEFA slår ned på rasisme, ettersom det er eneste måten å bli kvitt denne utingen på. Men en flytting av kampen på et så sent tidspunkt vil skape store problemer for de tilreisende Liverpool-supporterne og det vil også fordyre reisen deres. Jeg ønsker at UEFA bruker boten til å hjelpe Liverpool-supporterne med å komme seg på kampen.

Spanias innenriksminister, Alfredo Perez Rubalcaba, raser mot UEFA etter gårsdagens vedtak.

- Jeg kommer til å forsvare det spanske politiets opptreden med nebb og klør, og vi kommer til å hjelpe Atletico med alle ressurser vi har tilgjengelige, slik at de kan appellere mot denne uvanlige avgjørelsen.