Atletico tapte byderbyet på overtid

Et straffespark på overtid medførte at Atletico Madrid i kveld tapte 2-1 for byrival Real. Florent Sinama-Pongolle tror Liverpool vil lide for at UEFA-straffen ble utsatt.

Liverpools motstander i Champions League kommende onsdag, Atletico Madrid, tapte i kveld byderbyet mot Real Madrid hjemme på Vicente Calderon i siste sekund. Real tok ledelsen ved Ruud van Nistelrooy allerede i første spilleminutt. Nevnte Nistelrooy ble utvist i det 39.minutt. Ni minutter tidligere hadde hjemmelagets Luis Perea fått marsjordre.

Simao Sabrosa utlignet på et frispark i det 89.minutt, men Gonzalo Higuain scoret på straffespark på overtid og ødela festen for hjemmelagets supportere.

Florent Sinama-Pongolle, som ble sittende på benken hele kampen i kveld, tror nå Liverpool vil angre på at de påvirket UEFA til å utsette straffen til Atletico Madrid til etter onsdagens Champions League-kamp. Den tidligere Liverpool-spilleren tror Anfield-klubben ville ha profittert på at kampen ikke hadde gått på Vicente Calderon.

- Det er utrolig viktig for oss at vi får spille på Vicente Calderon. Spesielt mot Liverpool, uttaler Sinama-Pongolle til spansk presse.

- Liverpool-kampen er en enormt betydningsfull kamp for oss, og det å ha støtten fra våre fans vil være fundamentalt. Dersom ikke alle våre supportere var tilstede, ville det ha blitt langt vanskeligere, legger han til.

- Dersom vi vinner denne kampen vil vi ha en fot i neste runde. Derfor vil vi kjempe for å oppnå det.

- At Torres ikke spiller er dårlige nyheter for den nøytrale tilskuer, men bra for oss, ettersom vi da har ett problem mindre å hanskes med. Jeg skulle imidlertid ønske at han kunne spille, og forhåpentligvis blir han klar til returen på Anfield.

- Dette blir en spesiell kamp for meg, ettersom jeg var ganske lenge i Liverpool. Jeg fikk ikke så mange muligheter der, så nå er jeg glad for at jeg har slått rot i Spania.

Pongolles lagkamerat, Sergio Aguero, synes også det er synd at Torres ikke kan spille kampen.

- Det er synd at Fernando Torres ikke kan spille på Calderon. Han var en av oss, og var høyt elsket her. Rent fotballmessig er selvsagt dette gode nyheter for oss.

- En kamp mot Liverpool i Champions League er et privilegium å spille i, og det vil ikke bli enkelt. Men vi spiller bra i Europa, og forhåpentligvis fortsetter vi med det.