Aviser: Riera nærmere overgang

The Guardian og Daily Post tror Riera nærmer seg en overgang til Liverpool. The Times utelukker ikke at Downing blir kantspilleren Rafa henter inn. Et kjøp i tillegg avhenger av spillersalg.

Liverpool Daily Post mener at Liverpool nå nærmer seg Espanyols prisforlangende for Albert Riera. The Guardian hevder at Rafael Benítez er ute etter Espanyol-vingen, men skal være i ferd med å avslutte jakten på Gareth Barry. Arsenal skal fortsatt være ute etter Xabi Alonso. The Times tror Liverpools styre vil bestemme seg i løpet av 24 timer for om de skal legge prisforlangende på bordet for Riera. Sistnevnte avis utelukker ikke at Stewart Downing blir rød.

Ian Doyle i Liverpool Daily Post skriver følgende: "Liverpool kommer nærmere et kjøp av Espanyols ving Albert Riera til tross for Evertons forsøk på å kapre avtalen. Anfield-klubben står klar il å komme med et forbedret bud for å hente den 26-årige spanske landslagsspilleren. Mens Everton antas å ha imøtekommet Espanyols prisforlangende, så er Riera innstilt på en overgang til deres Merseyside-naboer. Det vil kun skje dersom Liverpool øker budet sitt på rundt £9M for en spiller Espanyol verdsetter til nærmere £12M. Benitez har fulgt Riera i hele sommer, og vender seg nå mot den tidligere Mallorca- og Bordeaux-spilleren for å løse Livepools problem på midtbanes venstre side. Aston Villas verdsetting på £18M har veltet en overgang for Gareth Barry, mens Middlesbrough har satt en tilsvarende for høy prislapp på Stewart Downing."

Andy Hunter i The Guardian skriver: "Liverpool er nær ved å sluttføre Rafael Benítez' jakt på en venstre kantspiller ettre at de i går la inn et forbedret på på Espanyols ving Albert Riera. Anfield-klubbens seneste bud er mindre enn de £12M Everton kom med på fredag, og de er tilbakeholdende med å komme opp med et tilsvarende bud som deres lokale rivaler. Den spanske klubben insisterer på at de kun vil selge Riera for £12M. Liverpool har tro på at spillerens ønske om en overgang til Anfield vil føre til et kompromiss. Liverpool fikk et bud på ?10M (£8M)avvist i forrige uke, og de har også forsøkt å inkludere Andriy Voronin som en del av handelen, men ble satt en stopper for grunnet Espanyols manglende interesse for den ukrainske landslagspilleren." The Guardian mener også at de røde er i ferd med å avslutte jakten på Gareth Barry.

Oliver Kay i The Times skriver følgende: "Selv om Everton har fått et bud på £9,5M akseptert av Espanyol for Riera, så har den tidligere Manchester City-spilleren gjort det klart at at han ønsker en overgang til Anfield. Liverpool er håpefulle på at de kan komme til enighet om en avtale i løpet av de kommende dagene forutsatt at de kan komme opp med samme bud som Merseyside-rivalene. Liverpools styre vil vurdere om de skal imøtekomme de kravene de neste 24 timene. De er klar over at Stewart Downing ivrer etter en overgang til Anfield. Klubben er bekymret at han kanskje vil koste atskillig mer enn Riera. Middlesbrough vil være svært motvillige til å selge så tett opp til overgangsvinduet stenger 1. september. Det kan ennå bli Downing istedenfor Riera som flytter til Anfield."

The Times og The Guardian utelukker heller ikke enda et kjøp før vinduet stenger 1. september kl. 24.00, men da må de røde få solgt spillere først.
The Times: "Han (Benítez) har identifisert Riera som sitt hovedmål. Spanjolen kan fremdeles være i markedet for enda en spiller hvis han klarer å selge Voronin, Jermaine Pennant eller Xabi Alonso."

The Guardian: "Benítez vil fortsette med å forsøke å skaffe midler denne uken. Xabi Alonso er fremdeles et mål for Arsenal som har til gode å øke sitt første bud på £12M for den spanske midtbanespilleren. Stoke har kommet med et felles bud på £7M for Jermaine Pennant og Sami Hyypiä, men sistnevnte er lite lysten på en overgang, og det er til stor hinder for den avtalen. Pennant er også et mål for Blackburn-manager Paul Ince. De har tilbudt bare £3,5M for kantspilleren. Liverpool ønsker minst £5M."