Avventende transferkarusell

Lite tyder på at det blir hektisk virksomhet med kjøp og salg de nærmeste timene. McManaman tror Liverpool har gullsjanse. Jimmy Ryan har funnet seg klubb.

Selge før kjøpe?
Deadline for spille i Champions League kvalifisering synes å komme og gå før den ventede overgangen til Gareth Barry blir fullført, noe som også styrker sjansene for at Xabi Alonso blir på Anfield. Med Steven Gerrard usikker foran neste ukes bortekamp mot Standard Liege vil Alonso ventelig spille mot belgierne og dermed ikke være tilgjengelig i Mesterligaen, noe som igjen vil svekke spanjolens salgsverdi.

Liverpool synes derfor å konsentrere seg om å skaffe penger på andre måter. Blackburn vurderer et bud for Jermaine Pennant, mens tyske klubber snuser på Andriy Voronin. I tillegg virker Steve Finnan fortsatt å være aktuell som en del av handelen som skal hente Barry til Merseyside.

I Roma hevdes det at Yossi Benayoun er aktuell som et av sommerens kjøp, men signaler fra Liverpool forteller at Rafa Benitez ønsker å beholde den kreative israeleren. Det samme gjelder for Dirk Kuyt, som Hamburg skal være interessert i.

Aston Villa og Liverpool skal i praksis være enig om en avtale for Gareth Barry, men økonomiske garantier fra Hicks og Gillett glimrer fortsatt med sitt fravær. Dersom de røde skulle få solgt en spiller eller to de nærmeste dagene vil en anta at den rette faksen fra Amerika snart dukker opp.


Macca med tro på Keane og Liverpool
Steve McManaman er fast ekspert hos Setanta, som sender en tredjedel av kampene i Premier League på engelsk fjernsyn. Den tidligere vingen på Anfield mener at dette kan bli Liverpools år etter mange år hvor man har vært frustrerende langt fra en ligatittel.

- Liverpool har nå sin beste sjanse på lang tid, sier scouseren.

- Kjøpet av Robbie Keane vil gjøre dem umiddelbart sterkere, men for første gang har de en fin balanse.

- Det er ingen tvil om at de har et stort antall kvalitetspillere. De har mistet Crouch, men har hentet inn Robbie, Torres er en superstjerne og Agger er tilbake fra skade. De har i tillegg hentet et par spillere som vil styrke forsvaret.

- I tillegg vil trolig Steven Gerrard bli flyttet ned på den sentrale midtbanen hvor han ønsker å spille, og hvor de allerede har Javier Mascherano og Xabi Alonso og ønsker å kjøpe Barry. De vil være proppfulle av kvalitet i den lagdelen.

- Liverpool vil være mye nærmere denne gangen. De var 21 poeng etter for to år siden og 11 poeng sist sesong. Dette er deres mest realistiske sjanse. De er sterke hjemme og jeg forventer dem til å komme nærmere og være en utfordrer.

- De må sørge for at de ikke har spolert sine sjanser innen vi har kommet til oktober og november, slik de har gjort tidligere. Forrige sesong var enda mer frustrerende siden de hadde en glimrende start, og så mistet tråen.

- Rafa vet hvor viktig ligatittelen er og jeg tror han vil benytte et mer stabilt lag denne gangen.


Ryan til Accrington
19-årige Jimmy Ryan, som var med da Liverpool vant juniorcupen i 2006 og 2007, har skrevet under for Accrington Stanley. Ryan gikk til Shrewsbury i januar, men ble løst fra kontrakten etter siste sesong.