Avviser stadiondeling

Rick Parry føler behov for igjen å tilbakevise rykter om at LFC skal vurdere stadiondeling, og avviser en slik tanke så lenge fansen ikke ønsker det. Ytterligere problemer for eiere.

Liverpool Football Club har hele tiden vært helt klare når det gjelder en ny og tidsriktig stadion for klubben, nemlig at den skal bygges i Stanley Park og den skal være helrød. Til tross for lokale krefter, først og fremst politikere, til stadighet har ytret ønske om en delt arena mellom Liverpool og Everton, har begge klubbene og ikke minst fansen vært urokkelige.

En rekke ganger har Rick Parry (bildet) måttet gå ut og avvise om at det i det hele tatt skal være et hint av vurdering innad i LFC om at man ønsker å dele hjem med Everton. Med finansielle problemer i begge klubbene, ikke minst forsterket gjennom krisen i USA, prøvde kommunestyreleder Warren Bradley sist helg i en søndagsavis å igjen blusse opp debatten om et felles superstadion i Stanley Park. Bradley påstod at Liverpool ikke lenger var like bastante i sine tanker om å bygge sin egen stadion. Dette avviser Rick Parry i dag blankt i Liverpool Echo.

- På ingen som helst måte har det vært noen forandring i oppfatningen til våre supportere om dette, forklarer Parry.

- Det er hele kjernen i argumentet - dette er ikke hva fansen ønsker.

- Everton og Liverpool spiller begge på arenaer som ble skapt for over hundre år siden. Det er på side å komme videre, prøver Warren Bradley seg med.

- Det beste for begge klubbene vil være å ha sitt eget stadion og fortsatt holde til i kommunen, men hvis ikke det er mulig på grunn av finanskrisen da må noe skje.

- Hvis ingen av klubbene har en ny arena om 15 år, vil folk spørre om årsakene til at det er slik.

- Hvis man kan danne en Liverpool landsby der Anfield er nå og en Everton landsby der Goodison holder til, da kan en lage en stadion som vil være et Wembley i nord. Vi har OL i London i 2012 og et bud inne for VM i fotball i 2018. Det er sunn fornuft at en by som Liverpool bør være sentrale i noe slikt.

Eierne Tom Hicks og George Gillett fikk begge forklart med all tydelighet da de kjøpte klubben at en stadiondeling med Everton var ikke på agendaen. Etter at planer om å bygge den nye storstuen i Stanley Park ble lagt ut har imidlertid amerikanerne måtte legge halen mellom beina og utsette bygging på grunn av manglende midler. De vil derfor være mer opptatt av den økonomiske krisen man er involvert i enn å snu helt om i stadionspørsmålet og skulle vurdere et vedtak som vil skape harnisk på tribunene.

Investeringsbanken Wachovia, som ga Hicks og Gillett midler slik at de kunne foreta en refinansiering hos Royal Bank of Scotland i februar, ble i går kjøpt opp av Citigroup. Aksjene til Royal Bank of Scotland falt samtidig med hele 12,7%.

Til tross for at amerikanerne skal ha fått utsatt sin frist for en ny refinansiering synes presset å øke på Hicks og Gillett, og med det også muligheten for at man kan gå ned på sitt prisforlangende for å selge seg ut slik en majoritet av Liverpools supportere ønsker.