Babel ble lovet tid

Forsikringer om at han ville få muligheten til å venne seg til engelsk fotball, bidro til at Ryan Babel valgte å ta det store spranget til Liverpool og Anfield.

Ryan Babel har blomstret i helrødt de siste ukene, og synes å trives ekstra godt når han kan spille på kanten i det 4-2-3-1 systemet som Rafael Benitez har gått over til på tilsynelatende permanent basis. En prislapp på £11,5M satte ekstra press på en spiller som fylte 21 år like før jul, men Ryan sier i et intervju med World Soccer at en av de viktigste grunnene til at han forlot trygge Ajax var at Rafael Benitez lovet ham tid til å utvikle seg i og tilvenne seg Premier League.

- Jeg har ikke hjemlengsel, selv om jeg samtidig savner min familie, mine venner og Amsterdam, forteller nederlenderen. - Mitt nye liv er alt for godt, alt for spennende og attraktivt. Helt fra det øyeblikket jeg landet på John Lennon Airport med min kjæreste, mine foreldre og min agent, og så en sjåfør med mitt navnskilt har jeg følt noe spesielt.

- Etter å ha pratet med Rafael Benitez på treningsanlegget fikk jeg bare bekreftet at jeg hadde gjort det rette valget. De hadde kjøpt meg fordi at de ønsket flere spillere som kunne komme forbi motstanderne. Han fortalte meg også at jeg ville få tid til å venne meg til nivået på fotballen i Premier League. Det var veldig viktig for meg siden dette er et enormt skritt for meg. Det er klart at min status som et ungt talent bringer med seg forventninger, men Liverpool så på meg som en uslipt diamant som behøvde polering.

- Jeg hadde en god og åpen samtale med Benitez etter at jeg bestemte meg for å skrive under. Han var fullstendig ærlig og fortalte meg om sitt roteringssystem, men jeg skjønte samtidig at han visste veldig mye om meg som spiller.

- I Ajax skjønte jeg etter hvert at jeg måtte gjøre noe med min livsstil, da det at jeg gikk på byen sammen med mine venner bidro til ujevn form på banen. Jeg begynte å legge meg tidligere og spise sunnere. Jeg fikk betalt med en god siste sesong hos Ajax. I Liverpool har jeg lært enda mer, og det kan dreie seg om små detaljer. Etter en kamp må vi for eksempel stå i et isbad i fem minutter. Du kan være påvirket av krampe og melkesyre som igjen gir små avrivninger i muskulaturen, men dette blir leget umiddelbart ved hjelp av kaldt vann. Det var forferdelig til å begynne med, men nå er jeg vant til det og det er ingen tvil om at det fungerer og gjør at du føler deg mykere og mer fleksibilitet.

- Jeg er rimelig fornøyd med hva jeg har gjort her så langt, men jeg skulle selvsagt gjerne ha ønsket at jeg hadde spilt enda mer. Det er normalt å tenke slik. Benitez roterer alltid, men han har sine grunner og har aldri lagt skjul på det, og derfor aksepterer jeg det. Vi får greie på hvem som skal spille bare en time før kamp, og vi får heller ingen antydninger fra treningsøktene.