Babel får sjansen?

Benítez er fornøyd med innhoppene til Babel. Nok erfaring i troppen til i hevde seg i toppen. Vet ikke om managerskiftet får positiv effekt for Portsmouth. Hyypiä usikker.

Liverpool Daily Post tror Ryan Babel kan komme til å få sjansen fra start mot Portsmouth. Fernando Torres er ute med hamstringstrekk og Robbie Keane er usikker. Babel har vist seg best de gangene han har kommet inn fra innbytterbenken. Han har faktisk ved kun én anledning spilt samtlige 90 minutter i en Premier League-kamp. Nå kan nederlenderen få sin første ligakamp fra start denne sesongen.
- Da vi kjøpte Riera, tenkte vi på Babel mer som en spiss. Ryan er fremdeles en ung spiller. Noen nederlandske spillere kommer til England bare for ett eller to år.

- Dette er hans andre år. Han var skadet i starten da han kom tilbake fra de olympiske leker.

- Men han gir oss noe ekstra. Jeg var fornøyd med ham mot Chelsea. Jeg tror det var en perfekt kamp for ham.

- På det tidspunktet trengte vi fart, kraft og egenskaper slik at han kunne håndtere to midtstoppere. Han kunne klare det. Det var perfekt og virkelig godt for ham.

Ni av Babels 11 mål har kommet som innbytter. På 58 kamper har han blitt byttet inn 27 ganger. Benítez forkalrer hvorfor babel sjelden spiller 90 minutter.
- Det er en enorm forskjell når man snakker om en spiller med fart. Normalt er ikke kondisjonsnivået det samme.

- Å gjøre det samme 20 ganger med maks intensitet, er ikke lett. De trenger tid til å hvile. Det er umulig for disse spillerne å spille 90 minutter med denne farten og det høye tempoet. Det er årsaken til at han kan utgjøre en stor forskjell på 20-30 minutter.

Benítez mener Liverpool har nok erfaring til å hevde seg i toppen.
- Folk i støtteapparatet, Sammy Lee og Mauricio Pellegrino, har erfaring, og spillere har vunnet Champions League, noe som er et stort trofé. Vi har noe erfaring på det området. Jeg har også vunnet ligaen i Spania.

- Den første sesongen kom vi bakfra med Valencia, mens i det andre året lå vi lenge på toppen av tabellen. Hvis vi er der om tre uker, vil vi begynne å føle presset. Der er bra.

- Folk snakket om at vi var som en maskin i den andre sesongen. Vi hadde balansen. Vi angrep bra og vi forsvarte oss bra.

- Vi tapte 0-1 i den siste kampen mot Albacete da vi ble mestere. Hadde vi scoret enda ett mål, ville vi ha scoret flere enn Real Madrid, som havnet på noe som 71 mål. Vi slapp inn færre enn de andre. Så vi hadde balansen. Det var et kompliment å bli kalt en maskin.

Benítez vet ikke om det vil slå positivt ut at Portsmouth har skiftet manager. Harry Redknapp forlot Portsmouth til fordel for Tottenham i helgen. I går ansatte sydkystklubben Tony Adams som ny manager.
- Man vet ikke om det er bra eller dårlig for dem fordi spillerne ønsker å imponere den nye manageren, antyder Benítez.

- Det er alltid en risk. Når det gjelder resultater, så er det alltid farlig å skifte en manager. De to eller tre første ukene har man alltid mer motivasjon, så det er vanskelig.

- Adams har tatt over et godt lag med fine spillere. Jeg anser situasjonen som veldig farlig for Liverpool. Alle forventer at vi skal ta tre nye poeng etter at vi beseiret Chelsea.

- Portsmouth vil ha en ny manager og besluttsomme spillere, De har Crouch og Defoe helt fremme, et veldig godt samarbeid.

Hyypiä usikker
Liverpool Daily Post skriver at Sami Hyypia er usikker til dagens kamp, uklart av hvilken grunn.