Babel friskmeldt

Ryan Babel har blitt friskmeldt av sin ankelskade raskere en først antatt, og gjenopptar nå treningen. Rafael Benitez frykter at vingen skal bli tatt ut til OL.

Rafael Benitez skal være alt annet enn henrykt over at Ryan Babel kan bli tatt med i Nederlands OL-tropp. Liverpool Echo melder at nederlenderens ankelskade nå er leget, og vingen var ventet tilbake i trening på Melwood i dag etter å ha misset EM-sluttspillet. Babel pådro seg som kjent skaden under trening med Nederland i forkant av mesterskapet.

Etter å ha gjennomført et omfattende rehabiliteringsprogram, har nå Liverpools medisinske støtteapparat fått Babel skadefri tidligere enn ventet. Derfor vil det være ekstra irriterende for Benitez å miste spilleren i sesonginnledningen. Men Nederland-ledelsen har altså bebudet at Babel vil bli inkludert i OL-troppen.

Fra før er det klart at Lucas og Javier Mascherano reiser til lekene i Beijing, mens Emiliano Insua foreløpig er hjemmeværende reserve.

Liverpool Echo skriver at Benitez er henrykt over at Babel er tilbake fra skaden tidligere enn ventet, men manageren er forbannet på Nederland og mener at spilleren vil være bedre tjent med å spille for Liverpool i august.

- Selvsagt er vi svært glade for at Ryan kommer tilbake i trening, ettersom han er en viktig spiller for oss. Han har jobbet hardt med rehabiliteringen fra skaden han pådro seg under trening med Nederland. Men det bekymrer oss at når vi nå får ham tilbake i form igjen, så vil vi miste ham i forbindelse med OL. Det er et stort problem. Vi får ham frisk, og så reiser han bort med landslaget, sier en oppgitt Benitez til Echo.

- Denne sesongen er veldig viktig for ham. Den første sesongen hans handlet om å finne seg til rette, men nå har han mer rutine og vi håper han kan gi oss det lille ekstra fra begynnelsen av, så det er viktig at han begynner å trene sammen med laget, legger han til.

Dersom Babel blir tatt ut til OL vil han garantert miste Liverpools to første ligakamper mot Sunderland (B) og Middlesbrough (H), samt tredje runde i CL-kvaliken.

- Dette er en merkelig pre-season, ettersom vi må vente på å få spillere tilbake fra EM nå i startfasen, mens vi i sluttfasen av oppkjøringen mister spillere til OL, konkluderer Benitez.