Babel håper på gjensyn

Superreserven Ryan Babel vil gjerne ha spilletid mot gamle kjente i kveld. Florent Sinama-Pongolle har suksess i Spania, men benekter at det var en feil å gå til Liverpool som tenåring.

Bestemann til PSV ute
Han liker det neppe særlig selv, men Ryan Babel sammenlignes allerede med legenden David Fairclough i måten han gjerne kommer inn i kamper og utgjør en forskjell. Selv Rafael Benitez innrømmer at den unge nederlenderen gjerne er mest effektiv når han kan utfordre trøtte forsvarere ved å komme inn fra benken.

Slik blir det trolig i kveld mot PSV også, at Ryan er blant reservene men en spiller som manageren gjerne lar få noen minutter mot slutten under flomlyset. Spilleren selv legger ikke skjul på at han ser spesielt fram til å møte gamle kjente fra hjemlandets liga, som han fortsatt følger med interesse.

- PSV har ikke startet sesongen like bra som de skulle ha ønsket og kanskje mangler de litt selvtillit, men vi får se, er den forsiktige konklusjonen til Ryan Babel etter hva som har skjedd tidligere i høst.

- Jeg ser virkelig fram til denne kampen, da det er et lag fra mitt hjemland som jeg kjenner godt og det ville vært fint å kunne få spille mot dem.

- Jeg håper å kunne starte, men dette dreier seg om laget og ikke individuelle spillere. Hvis jeg er på benken får jeg kanskje muligheten til å få noen minutter ute på gressmatta mot slutten.

- Jeg har spilt mange ligakamper for Ajax mot PSV og du kan sammenligne de kampene med Liverpool mot Manchester United, de er virkelig store i Nederland. Jeg var heldig nok som scoret et mål eller to mot dem, og som gjorde meg populær blant fansen til Ajax, men det betyr ikke noe i forhold til denne kampen.

- Den beste spilleren hos PSV er Ibrahim Afellay, som er en europeisk nummer ti, fortsetter Ryan. - Han er en veldig talentfull spiller og han vil være skuffet over å ikke kunne være med i denne kampen.


Ny utfordring for Flo
Mens Liverpool møter PSV på Anfield vil Atletico Madrid ta i mot Marseille i den andre kampen i gruppe D. Atletico seilte opp som favoritt sammen med de helrøde etter at man vant med sterke 3-0 i Eindhoven i første kamp. På det tidligere laget til Fernando Torres spiller nå Luis Garcia og Florent Sinama-Pongolle, og sistnevnte har hatt suksess siden han kom til Spania. En god sesong med Recreativo Huelva gjorde at storklubben Atletico sikret seg 23-åringen i sommer, og karrieren har for alvor kommet i gang etter at det for noen år siden ble sagt at Liverpool kjøpte en av verdens mest talentfulle 17-åringer. På Anfield greide imidlertid aldri Flo å etablere seg på førstelaget. Han benekter imidlertid at det var en feil å reise til Merseyside så tidlig.

- Da jeg reiste til Huelva tok jeg en risk, forteller Sinama-Pongolle til France Football.

- Ingen kom bort til meg og sa at de trodde på meg, og de som måtte ha gjort det ville jeg kalt en hykler.

- Jeg har fortsatt inntrykket av at folk ser på meg som den 17-årige gutten, trent opp i Le Havre, som gjorde en feil ved å gå til Liverpool. Det er nå sju år siden og det var ingen feil.

- Jeg er nå nummer to på toppscorerlisten etter David Villa i La Liga, og folk snakker om meg hver dag, fortsetter Flo som har scoret fire mål på fem ligakamper så langt.

- Jeg har spilt fotball i 16 år og det er ikke første gang jeg står overfor en utfordring. Da jeg kom til Liverpool var Michael Owen der, som var det største navnet i klubben akkurat da, i tillegg til Milan Baros. Jeg kom og måtte kjempe for en plass, men det er ikke noe som skremmer meg da vi fotballspillere er veldig priviligerte.

- Alt jeg erfarte den gangen har gjort at jeg har vokst både som spiller og person.