Babel tilbake på Melwood

Endelig er Ryan Babel tilbake i trening med Liverpool etter sin OL-deltakelse. Steve Finnan står fritt til å finne seg ny klubb. Ian Rush mener eierne må støtte manageren.

Liverpool Echo melder i dag at Ryan Babel har returnert til Melwood, etter at hans Nederland ble slått ut av den olympiske fotballturneringen i Beijing av Javier Mascheranos Argentina i helgen. Rafael Benitez er utvilsomt henrykt over at Babel kan gå rett inn i troppen til kampen mot Middlesbrough på lørdag.

Det kan verken nevnte Mascherano eller Lucas Leiva, som spiller semifinale mot hverandre i Kina nå i ettermiddag. Taperen her skal nemlig ut i bronsefinale på fredag, mens vinneren spiller finale på lørdag.

Finnan kan finne seg ny klubb
Ifølge Liverpool Echo har Steve Finnan fått beskjed av Rafael Benitez om at han kan finne seg en ny klubb. Ingen klubber har vist interesse for høyrebacken etter at han fikk denne beskjeden, og dermed blir iren sittende på sidelinja i Liverpool inntil videre.

- Støtt ham eller spark ham
Det er beskjeden fra Ian Rush til Liverpools eiere i dag. Og mannen som må støttes eller sparkes er selvsagt Rafael Benitez.

- Et gammelt fotballordtak lyder "støtt ham eller spark ham", og det er en politikk Liverpool burde adoptere når det gjelder Rafael Benitez akkurat nå. Jeg er enig med Rafa i at Gareth Barry ville være en utmerket tilvekst til Liverspools tropp. Men jeg aksepterer også at han ikke er verdt £18M. Men dersom klubben har pengene som skal til og manageren ønsker å bruke disse pengene, da burde han gis frie tøyler til dette. Det er slik suksessfulle fotballklubber fungerer, skriver Rush i sin faste spalte i Liverpool Echo.

- Dersom en manager får lov til å kjøpe de spillerne han ønsker seg, kan du dømme en manager etter hvordan disse kjøpene presterer. Dersom Rafa kjøper Barry og Liverpool ikke havner blant de to beste på tabellen, vil ikke manageren ha noen unnskyldning for manglende fremgang. Akkurat nå kan Rafa fritt hevde at han ikke får lov til å gjøre sin jobb etter beste evne, legger Liverpool-legenden til.

- Manageren må få støtte av eierne, ellers kan du ikke dømme manageren ut fra lagets prestasjoner, slår han fast.