Balague utdyper

Guillem Balague kommenterer de siste uttalelsene fra Rafael Benítez, samt overgangssituasjonen til Alonso og Barry. Manageren nevnte ingenting om hva han vurderte i forrige uke.

Rafael Benítez benektet på en måte rapportene fra fredag om at han hadde vurdert å forlate Liverpool. I går kom han med uttalelsen: "Jeg tenker ikke på å forlate klubben". Guillem Balague mener det er noe helt annet enn at han tenkte på det for en uke siden. Også etter Sunderland-kampen kom han med tilsvarende sitater om hans forpliktelse overfor klubben.

Balague skriver at Rafa tenkte på å forlate klubben, men ombestemte seg. Uansett så er det klart at det er uenighet blant maktpersonene på Anfield. Kilder innad i klubben mener at manageren ikke bør føle behov for å delta i forhandlinger når det kommer til overgangssaker. Dette skal være roten til problemet, ifølge Balague. Benítez mener visstnok at hans posisjon er det motsatte. Rafa mener at det er en vesentlig del av jobben hans å kunne være behjelpelig med å redusere en overgangssum, og eventuelt få den spilleren han ønsker. Styret vil at Benítez konsentrer seg om å trene laget, mens Rafa føler seg underminert når han forsøker å signere spillere som han tror vil forsterke laget. Balague har det inntrykket at Rafa ser på dette som en personlig sak, mens Rick Parry synes han gjør en god jobb som mellommann mellom eiere og manager.

Balague hevder visstnok at transfersagaen rundt Xabi Alonso og Gareth har gjort situasjonen verre.
Noen kilder i Liverpool sier at det aldri kom et bud fra Juventus på Alonso, mens andre vil si at det har vært møte på Melwood hvor Juventus tilbudte £12M for spilleren. Arsenal tilbudte også £12M. Styret skal ha gitt spilleren tillatelse til å dra for det beløpet, men Rafa mente at det ikke var nok penger. Hvis Barry skal koste £18M, så hvem vil forstå om Xabi selges for bare £12M? Arsenal har ikke kommet tilbake med et forbedret bud på Alonso.

Hva så med Gareth Barry? Balague skriver at mange føler at Rick Parry blokkerer en avtale, og at det er årsaken til at den ikke har blitt gjennomført. Sannheten skal trolig være at klubbeierne har satt foten ned. Parry vil argumentere at deres avgjørelse har ingenting med ham å gjøre, men Benítez vil tro at en trener bør være den eneste som tar fotballavgjørelser. Han skal være den som forteller eierne direkte hva han ønsker, og ikke via andre.



Kilde: guillembalague.com