Banker kan tvinge frem spillersalg?

The Times påstår at dersom Liverpool ikke klarer å betale tilbake et lån på £31.5M neste sommer, kan bankene tvinge klubben til å selge Fernando Torres og Ryan Babel.

The Times hevder i dag at Liverpool må betale tilbake banklån på totalt £31.5M om litt over ett år, i forbindelse med kjøpene av Fernando Torres og Ryan Babel. Klarer ikke klubben det, kan bankene kreve at spillerne skal selges.

Avisen påstår at Liverpool lånte penger til kjøpene av Torres og Babel, da de ble handlet inn fra henholdsvis Atletico Madrid og Ajax sist sommer. Klubben refinansierte denne gjelden den 25.januar, samtidig som man sikret seg en refinansieringspakke verdt £350M.

The Times hevder at klubbens eiere inngikk en låneavtale som strekker seg over 18 måneder, til 9% rente, i forbindelse med kjøpene av Torres og Babel. Det vil si £2.8M i året i renteutgifter på disse to spilerkjøpene. Avtalen går ut på at de £31.5 skal tilbakebetales ved periodens utløp.

- Dersom Liverpool ikke viser seg å være i stand til å betale tilbake eller refinansiere lånet, kan bankene tvinge frem et salg av Torres og Babel, hevder journalistene Gary Jacob og Oliver Kay.

De skriver også at det er veldig uvanlig at Premier League-klubber handler spillere på denne måten.

- Spilleroverganger blir vanligvis finansiert gjennom TV-inntektene klubbene har. Liverpool må betale £30M i året i renteutgifter på refinansieringspakken tiil £350M. Låneavtalen utløper i juli 2009, påstår journalistene.

Liverpool FC skal i går kveld ha nektet å kommentere disse opplysningene.

The Times påstår også at Tom Hicks nå bare har seks uker på seg til å finne midlene som kreves for å kjøpe George Gillett sin andel av klubben. Hicks gjør stadige forsøk på å finne disse pengene gjennom sin nye finansielle rådgiver, Merrill Lynch.

- Klokken tikker fort for Hicks nå, skriver The Times.

Da Hicks og Gillett overtok klubben for 14 måneder siden ble de enige om at de hadde opsjon på å kjøpe ut hverandre dersom det ble aktuelt for en av dem å selge seg ut av klubben. The Times hevder at denne opsjonen for Hicks sitt vedkommende gjelder i 90 dager fra den dagen DIC ga sitt tilbud til Gillett. Det var den 27.februar. Fristen løper med andre ord ut den 27.mai, noe som er 6 dager etter Champions League-finalen i Moskva.