Barnsley første på Anfield

Sjokktapet mot Barnsley var første gang at Liverpool med Rafael Benitez som manager gikk på et nederlag etter å ha tatt ledelsen foran The Kop. Midtbanespiller linkes. Legende med hard kritikk.

Fire lag har snudd mot de røde
Når det nærmer seg slutten av den fjerde sesongen hvor Rafael Benitez er manager i Liverpool, ble Barnsley det første laget som greide å snu 0-1 til seier på Anfield. I tillegg har de røde gitt fra seg ledelse til tap tre ganger på nøytralt eller fremmed gress. I motsatt tilfelle er det 12 ganger av 72 mulige forsøk at man under Rafa har kommet under og likevel greid å vinne.

Tap under Benitez når Liverpool scorer først:
27.02.2005 Chelsea, CC-Finale 2-3 e.e.o
05.12.2006 Galatasaray, CL 2-3
10.02.2007 Newcastle, PL 1-2
16.02.2008 Barnsley, FAC 1-2

Resultat når Liverpool scorer først:
126 kamper, 109 seire, 13 uavgjort og 4 tap. 293-69 i målforskjell

Resultat når motstanderen scorer først:
72 kamper, 12 seire, 11 uavgjort* og 49 tap. 64-115 i målforskjell

22 kamper har endt 0-0.

Totalt under Rafa:
220 kamper, 121 seire, 46 uavgjorte* og 53 tap. 357-184 i målforskjell.

*=inkluderer tre seire etter straffekonk.

Statistikk: Frank H. Larsen




Liverpool interessert i Diarra
En ivrig agent, som er ute etter å selge sin spiller, blir i dag sitert på at Liverpool er interessert i hans spiller. Det dreier seg om Mahamadou Diarra hos Real Madrid.

- Inter kontaktet meg i januar for å prøve å kjøpe Mahamadou i løpet av transfervinduet, sier spillerens agent Frederic Guerra.

- Vi ble også kontaktet av Liverpool, Milan og Juventus. Diarra har fortsatt tre år igjen av sin kontrakt, men vi er villige til å lytte til bud og siden snakke med Real for å se hva som kan bli bestemt.


Smith slakter Benitez
Kontroversielle Tommy Smith, tidligere kaptein i Liverpool FC og som nå har en egen spalte i lokalavisen Liverpool Echo, går knallhardt ut mot Rafael Benitez etter tapet mot Barnsley.

- I programmet før kampen sa Benitez at cupturneringer alltid er farlig hvis du tror du kan vinne kamper lett. Hvorfor i all verden brukte han da ikke et sterkt lag mot Barnsley?

- Jeg vil si det, svarte Smith på spørsmål om hans tålmodighet med Rafa nå var slutt. - Bill Shankly pleide å fortelle oss at du bare var så bra som det siste resultatet viste. Hvorfor tror Benitez at han kan vinne noe hvis han benytter et annenrangs lag?

- Troppen til Liverpool er ikke så sterk som jeg tror han mente den var ved starten av sesongen. Jeg synes ikke at han en gang har en sterk beste ellever.

- Hvordan kunne han sette ut Reina, Gerrard og Mascherano?

- Jeg er redd for at kampene mot Inter nå er et å være eller ikke være. - Han fortsetter å snakke om at man har vunnet fire cuper, men det er ikke en gang underholdene å være på Anfield lenger. Publikum pep ved slutten av kampen, og de har de full rett til.

- Den første personen du skal sette på dommerkortet er Gerrard. Hvordan kan han sitte på benken i 75 minutter å se på dette? Benitez snakker om sjanser, men du kan ikke score etter at kampen er slutt.