Barnsley i eventyrland

I Yorkshire feirer man fortsatt en av tidenes cupbomber, mens Rafa må rette på detaljer før Inter. Endelig seier for juniorlaget.

Helt i hver ende av banen
Liverpool hadde 31 skudd mot 11 for Barnsley, de røde hadde ballen 58% av tiden og Barnsley 42%. Det var likevel gjestene fra South Yorkshire som til slutt kunne seire 2-1 og sende de røde ut av FA-Cupen. Seiersmålet ble scoret dypt på overtid av toppscorer og kaptein Brian Howard, mens Luke Steele i det andre målet ble kåret til banens beste etter et tosifret antall gode redninger.

- Dette er som et eventyr, summerte Howard opp etter kampen. - Dette er noe vi vil glede oss over i lang tid fremover. De satte oss under stort press, men vi var beredt til å dø for trøya og fikk vår belønning. Jeg skulle hatt et straffespark, men til slutt betydde ikke det noe. Det betyr ikke noe for oss hvem vi får i neste runde, vi er bare glade for å være der.

- Dette er det beste som har skjedd meg, forklarte manager Simon Davey. - Jeg tar med meg mitt lag til den klubben som jeg fulgte som guttunge, og dette er bare en drøm. Alle gutter eller spillere drømmer om å komme til Anfield og score seiersmålet. Jeg har stolt av alle sammen, inkludert vår keeper. Det var noen som løftet øynene da vi hentet ham hit, men han presterte noen redninger av verdensklasse.

- Da vi utlignet til 1-1, så jeg fram til en omkamp på Oakwell og ønsket at våre spillere skulle komme seg bak ballen. Isteden viste de manglende disiplin og gikk fram og scoret vinnermålet. Jeg tror likevel ikke jeg kommer til å kjefte på dem, fleipet Davey.

- Vi fortjente å vinne denne kampen og skulle ha vunnet den, mente Rafael Benitez. - Jeg har nå fortalt mine spillere at vi må tenke på Inter. Hvis vi skaper like mange sjanser er jeg sikker på at vi scorer mot Inter. Du er alltid under press når du ikke kan vinne kamper, slik at du må forandre på detaljer for å kunne vinne den neste.


U18 vant 2-0
Etter en skuffende åpning av 2008, men flere poengtap i ligaen og cuptap mot Sunderland, var endelig Liverpools juniorlag tilbake på vinnersporet med 2-0 sier mot Blackburn på lørdag. Scoringer fra David Amoo og Marvin Pourie (bildet) ga tre poeng på akademiet.

- Dette var en god seier for oss og var et lite plaster på såret i forhold til at vi ble slått ut av cupen midt i uka, sier trener Hugh McAuley.

- Guttene kom fint tilbake og viste utmerket innstilling. Vi dominerte kampen og skapte noen gode sjanser. Det var målløst ved pause, men vi byttet inn David Amoo i 2.omgang og han scoret fem minutter etter at han kom på banen.

- Marvin sørget for mål nummer to med en god avslutning og jeg er godt fornøyd.

- Vi hadde to spillere fra U16 i Jack Metcalfe som midtstopper og Adam Pepper på høyresiden av midtbanen, og de gjorde det begge veldig bra.

Liverpool U18: Martin Hansen, Mattone Awang, Shane O?Connor (Michael Scott 77), Jack Metcalfe, Joe Kennedy, Shaun Highdale, Michael Collins (David Amoo 65), Astrit Ajdarevic, Marvin Pourie, Nathan Eccleston, Adam Pepper. Reserve: Gary MacKay-Steven