Barry er mentalt forberedt

Søkelyset vil bli rettet mot Gareth Barry i søndagens kamp, spilleren som ønsket seg til Anfield og en klubb som mente prislappen var for høy. Liverpool med god statistikk mot Aston Villa.

- Vil gi alt
Det var sommerens lengste transfersaga, og den endte med at Liverpool ikke ville betale de £18M som Aston Villa forlangte for Gareth Barry. Nå sier spilleren at han vil gi alt i sin fortsettelse på Villa Park, men han vil ikke gi noen garantier for hvor lenge han blir der. Han føler seg uansett mentalt forberedt til å møte klubben han ytret ønske om å spille for.

- Jeg vil gi 100% for Villa, sier Barry foran kampen mot Liverpool. - Det er alt jeg kan gjøre, og det vil ikke være noe merkelig med det.

- Jeg har snakket med manageren og jeg har ikke noe problem med å gi alt for Aston Villa - og det vil starte mot Liverpool på søndag.

- Det fansen ønsker er å se noen gi 100%, og jeg er sikker på at det er nok.

- Det har vært en lang sommer, men vedvarende spekulasjoner. Jeg føler meg likevel sterkt mentalt og har lagt det bak meg.

- Jeg tar alltid en sesong av gangen. Spekulasjonene begynte mot slutten av forrige sesong og det har blitt bestemt at jeg skal fortsette i Villa. Jeg vil nå ta denne sesongen, konsentrere meg om den og forhåpentligvis kan vi gjøre det bedre enn forrige sesong.

- Føler jeg meg utnyttet etter det som har skjedd? Dette er en del av fotballen. Jeg har kontrakt med Villa. De forlangte en pris og den ble ikke innfridd. Regler er regler.


Kan bli best siden 1994
Hvis Liverpool får sin tredje ligaseier på rad i starten, med tre poeng på Villa Park, vil det være den beste begynnelsen på sesongen siden 1994.

For øvrig har man gode tall mot Aston Villa de siste årene:

+ Liverpool har ikke tapt mot et lag fra Midlands på de siste 15 kampene, med 10 seire og 5 uavgjorte. Siste tap var 0-2 borte mot Birmingham i februar 2005.

+ Liverpool er ubeseiret i de siste 14 liga- og cupkampene mot Aston Villa. 9 seire og 5 uavgjort, siste tap 1-3 på Anfield i september 2001.

+ Villa har ikke vunnet hjemme mot Liverpool siden februar 1998, da Stan Collymore scoret to mål mot sin gamle klubb i en 2-1 seier.

Total statistikk i ligaen Aston Villa v Liverpool: 37 hjemmeseire, 20 uavgjorte og 26 borteseiere. Kun i Premier League: 5, 4 og 7.

Tilsvarende kamp forrige sesong:

11.08.2007: Aston Villa v Liverpool 1-2 (Laursen selvmål, Barry straffe, Gerrard)