BBC: - Refinansieringen i boks

I følge BBC har George Gillett og Tom Hicks nå fått ordnet lånet, og vil komme med en pressemelding på fredag. Nå gir de Rafa penger til Javier Mascherano?

BBC hevder altså at George Gillett og Tom Hicks nå har fått i orden refinansieringen, og lånet på £350 millioner. Med lånet skal altså den amerikanske eierduoen tilbakebetale de £218,9 millionene de lånte da de kjøpte klubben i mars 2007. Det betyr også at klubben nå kan vise frem stadionplanene.

I følge sportsredaktør Mihir Bose i BBC, vil £60 millioner av pakken være startkapital for den nye stadion. Avtalen, som forventes å bli offentliggjort på fredag, understreker amerikanernes ønske om å beholde makten på Anfield - til tross for interessen fra DIC. Tom Hicks, som sannsynligvis er den minst populære mannen i Liverpool om dagen, føler også at han vil være i en bedre forhandlingsposisjon nå etter refinansieringen.

Oliver Kay i The Times mener at £160 millioner av gjelden vil bli overført til klubben, og ikke £105 millioner som tidligere er nevnt. Han hevder også at amerikanerne nå vil punge ut for å sikre Javier Mascheranos tjenester permanent, for å vinne tilbake litt støtte både hos Rafa og hos supporterne.