Belgiske lag sliter på Anfield

Full pott mot belgiske lag på Anfield. Standard Liège har aldri vunnet i England. Liverpools to tap i kvalifiseringen har kommet hjemme. Jubileum for Kuyt. Torres kun slått av George Allan.

Liverpool møter Standard Liège i 3.kvalifiseringsrunde til Champions League på Anfield. For fjorten dager siden spilte lagene 0-0 i Belgia.

Dette vil være sjette gang Liverpool deltar i kvalifiseringsrundene, og de har nådd gruppespillet hver gang Kampene har gitt 11 seirer, én uavgjort og to tap. Begge tapene har kommet på Anfield - i 2004 mot AK Graz og i 2005 mot CSKA Sofia - begge med 0-1.

De røde noterte sin største hjemmeseier i kvalifiseringen forrige sesong. Da ble Toulouse beseiret med 4-0 etter scoringer av Peter Crouch, Sami Hyypiä og Dirk Kuyt (2).

Dirk Kuyt scoret syv mål i den gjeveste Europacupen forrige sesong. Dermed tangerer han klubbrekorden som han nå deler med Roger Hunt, Steven Gerrard og Peter Crouch.

Liverpool har vunnet alle fem kampene de har spilt mot belgisk motstand på Anfield. Anderlecht har blitt beseiret tre ganger og FC Brügge og morgendagens gjester hver sin gang.

Dersom Sami Hyypiä spiller, vil han nå 68 kamper i Champions League for klubben. Det er like mange som John Arne Riise, bare bak Jamie carragher med 76.

Dirk Kuyt vil spille sin 100 kamp for Liverpool.

Fernando Torres få sin kamp nummer 50 for Liverpool i morgen. Så langt har han scoret 34 mål. Bare George Allan, med 41 mål for 111 år siden, har nettet mer på de første 50 kampene for de røde enn "El Niño".

Liverpool har blitt utslått to ganger fra e-cupene etter å ha unngått tap i den første kampen borte. I 1995 tapte man 0-1 hjemme mot Brøndby i UEFA-cupen etter 0-0 borte. I 2003 vant Celtic 2-0 på Anfield, også dette i UEFA-cupen, etter 1-1 i Glasgow.

Forrige gang Standard Liège spilte i kvalifiseringen til Champions League var for to sesonger siden. De tapte 3-4 sammenlagt etter at første kampen endte 2-2 hjemme. Det var klubbens eneste opptreden med nåværende Champions League-format.

Serbiske Milan Jovanovic ble forrige sesong kåret til årets spiller i Belgia. Han nettet 16 mål forrige sesong.
 
Standard Liège har spilt seks e-cup-kamper på engelsk jord, men aldri vunnet. Første visitten, mot Arsenal i 1963/64, endte uavgjort.

Av de seks gangene Standard Liège har blitt trukket ut mot engelsk motstand, så har de avansert til neste runde kun ved én anledning, I 1963/64 beseiret de Arsenal 4-2 sammenlagt i Messebycupen. Etter det har de tapt mot Liverpool, Leeds (2 ganger), Manchester City og igjen mot Arsenal. De tapte 0-10 sammenlagt for "kanonene" i Cupvinnercupen i 1993/94.