Benítez maner til fokus

Det er en lang, lang vei å gå. Rafa foretrekker at laget gjør det enklere for seg selv. Riera kan spille fast for Spania. Bill Shankly Show godt mottatt.

Liverpool har fått sin beste start i Premier League noensinne. Laget er ubeseiret og ligger på 2.plass, kun bak Chelsea på dårligere målforskjell, etter syv spilte kamper. De røde hadde heller ikke tapt på dette tidspunktet forrige sesong.
- Det er viktig å sende ut de rette meldingene. Vi har en lang, lang vei å gå. Vi må gjøre ting skikkelig nå og om en måneds tid, samt om tre måneder.

- Vi kan ha stor tro på oss selv, men vi må holde føttene plantet på jorda.

- Vi (spillertroppen) har snakket om dette tidligere, selv om vi nyter det å ligge i toppen av tabellen. Spillerne må fortsette slik helt til slutt. Man kan ikke vinne ligaen nå. Den kan bare vinnes mot slutten av sesongen.

Liverpool har kommet tilbake til seier etter å ha sluppet inn det første målet mot Marseille. Middlesbrough, Manchester United og Manchester City. Mot City lå de røde under med to mål. Benítez ser gjerne at laget gjør det lettere for seg selv.
- Hvis jeg må velge mellom en kamp som mot City og 2-0, da vil jeg alltid velge 2-0. Det vil være bedre for hjertet mitt, spøker Rafa.

Benítez' mannskap har kun scoret ett mål i første omgang i ligaen denne sesongen. Det var et selvmål av Wes Brown.
- Det er veldig positivt at vi scorer mange mål i andre omgang, men det er også farlig. Vi må forandre på det. Vi må begynne å score i første omgang og ha noen lettere kamper. Men å komme tilbake som vi har gjort, er veldig tilfredstillende.


- Landslagsuttak er belønning for Riera
Albert Riera ble i går hentet inn i Spanias tropp til de kommende VM-kvalifiseringskampene etter forfall fra Diego Capel. Rafael Benítez mener at det er belønningen for godt arbeid i den røde trøya.
- Folk forstår kanskje ikke situasjonen og hvor bra han spiller, uttaler Benítez til Liverpoolfc.tv.

- Jeg kunne ha fortalt at han gjør det bra og latt være med det, men man skal huske at kampene har vært mot United og borte mot Everton og Man City. Det gjør det enda mer imponerende.

- Spania har en veldig god spillergruppe, så det er ikke lett. Men han kan være der. Hvis han fortsetter å spille bra her, vil det bli enklere for ham.

- Jeg tror det å spille i Premier League og Champions League kan utgjøre en massiv forskjell på en spillers fremgang.

"Bill Shankly Show" godt mottatt
"Bill Shankly Show" er satt opp på Royal Court Theatre i Liverpool fra 3. til 18. oktober. Så langt har forestillingen om Bill Shanklys liv fått stående ovasjoner.