Benítez og Gerrard før kampen

Liverpoolfc.tv gjengir manager Rafael Benítez og kaptein Steven Gerrards kommentarer om Atlético Madrid fra kveldens offisielle kampprogram.

Rafael Benítez

- Vi visste at Vicente Calderón ville være et vanskelig stadion å besøke og at Atlético Madrid hadde en god statistikk der.
  
- Vi følte likevel at vi kunne ha vunnet kampen for fjorten dager siden etter at vi tok ledelsen og hadde andre muligheter til å score.
  
- Jeg har sagt før at det første målet er viktig og at andre kan utgjøre hele forskjellen.
  
- Vår kamp i Madrid var et godt eksempel på dette. Det første målet kan åpne kampen, mens det andre kan drepe den.
  
- Det er alltid viktig å beholde selvtilliten, og jeg tror vi viste det i vårt spill. Til tross for dette greide vi ikke å ta vare på ta sjansene, og Atlético utlignet like før slutt.
  
- Det har gjort at begge lagene ligger på syv poeng på toppen av gruppe D foran kveldens kamp. Slik sett er dette kanskje vår viktigste kamp i gruppespillet så langt.
  
- Vi vet hvor viktig det er å prøve å vinne i kveld, for å komme til 10 poeng så raskt som mulig. Deretter kan vi begynne å tenke på neste kamp.
  
- Avhengig av vårt resultat her og det mellom Marseille og PSV Eindhoven er det fortsatt et antall permutasjoner for å avgjøre hvem som kvalifiserer seg til cupspillet fra gruppe D.
  
- Sammenlignet med forrige sesong, da vi hadde bare ett poeng på dette stadiet, er vi veldig glade for å være i denne posisjonen.
  
- Først og fremst tenker vi på å kvalifisere oss. Når det er avgjort, vil vi forsøke å avslutte på førsteplass i gruppen.
  
- Hvis vi kan vinne i kveld, er vi svært tett på. Vi må holde det i gang fordi vi vet hvor viktig det kan være å komme først i gruppen.
  
- Jeg vet Atlético-fans ble skuffet over ikke å kunne ønske Fernando Torres velkommen tilbake til Vicente Calderón da vi dro dit.
  
- Men det var mer viktig for spilleren å være på Melwood og få behandling for skaden sin.
  
- Hadde han reist til Madrid, kunne Fernando ha mistet to eller tre dager med rehabilitering. Tilstanden til våre spillere er alltid prioritet, og vi har jobbet med Fernando for å prøve å få ham klar så fortt som mulig.
  
- I kveld er vår sjanse til å ønske både Florent Sinama-Pongolle og Luis Garcia velkommen tilbake til Anfield. 

- Dere vil alle huske nøkkelrollene begge spillerne hadde i vår Champions League-triumf i 2005, og vi vil uten tvil gi dem en varm mottakelse.
  
- Både Luis og Flo er gode spillere, men også hyggelige mennesker. De viste kvalitet for Liverpool Football Club, og nå gjør de det bra for Atlético Madrid.
  
- De er bare to av aktørene vi må passe nøye på i kveld dersom de skal spille.
  
- Atlético er veldig gode på kontringer. Jeg forventer at de skal prøve å benytte ferdighetene til deres offensive spillere.
  
- Vi så i Madrid at de har mange gode spillere som kan skape problemer. Slike som Sergio Agüero, Diego Forlan og Simão gjorde det godt mot oss, og vil være en reell trussel fremover.
  
- Det faktum at vi har møtt hverandre så nylig i turneringen, skaper en situasjon hvor begge lagene vil kjenne mer til hverandres styrker og svakheter i kveld.
  
- Jeg forventer en interessant kamp.
  



Steven Gerrard  


- Kveldens Champions League-kamp er kanskje den viktigste kampen i gruppen. Vi vet at en seier i kveld vil rekke langt for å sikre vår plass i cupspillet.
  
- Hvis resultatene andre steder går vår vei, vil vi være garantert en plass 1/8-finalen, men det er ikke så viktig for oss som å vinne denne kampen. 

- I e-cupen må man konsentrere seg om å passe sine egne saker og ikke bry seg om hva de andre lagene gjør.
  
- Vi har levd farlig et par ganger i Champions League. Vi har gjort livet vanskeligere for oss selv enn det burde ha vært, vi har kommet oss inn i en posisjon der det har vært behov for noe spesielt å komme oss over mållinjen.
  
- De har vært nervøse, spente kvelder. Ingen her ønsker å gjenta den slags drama på dette stadiet.
  
- Vi er i en god posisjon, og en seier i kveld vil forbedre den ytterligere.
  
- Men vi husker hva som skjedde her mot Marseille forrige sesong, så vi må være klare mot Atlético i kveld. De har kanskje enda farligere spillere på laget sitt enn da Marseille slo oss 1-0 på hjemmebane.
  
- Men hvis vi spiller i 90 minutter på den måten vi spilte mot Atlético i en time forrige gang, og sørge for at vi får mest mulig ut av sjansene som den type prestasjoner vil skape, så har vi ingenting å bekymre oss om.
  
- I kveld handler om oss og hvordan vi presterer fordi Atlético vil bli mer bekymret for oss enn vi er for dem.
  
- Jeg likte å reise til Atlético. Det var et stadion jeg ikke hadde spilt obligatorisk kamp på før, men det var ikke et skremmende sted å spille.
  
- På en tirsdag kveld, i en stor europeisk kamp som dette, kommer Atlético til å føle press ved å spille foran et Anfield-publikum.
  
- Det vil ikke være en ny opplevelse for et par av guttene på laget. Det er skjebnen som gjorde Florent Sinama-Pongolle og Luis Garcia får sjansen til å spille på Anfield igjen.
  
- Begge disse gutta spilte en stor rolle for vår suksess på vei til Istanbul. Luis scoret det minneverdige mål mot Chelsea, og et nytt fantastisk mål mot Juventus her på Anfield.
  
- Han vil utgjøre en fare i kveld. Han var alltid en stor spiller som rød i store kamper. Vi er nødt til å holde et øye med Luis.
  
- Flos karriere her gikk kanskje ikke den veien han ønsket etter at Gérard Houllier signerte ham. Vi vil aldri glemme den innflytelsen han hadde da han kom inn fra benken mot Olympiakos.
  
- Det var hans mål bare et par minutter etter at han kom inn i andre omgang som fikk oss tilbake i kampen. Han vant frisparket som førte til Neil Mellors mål.
  
- Han var på tribunen på Anfield den kvelden vi slo Chelsea på straffer i semifinalen. Han sluttet seg til feiringen med oss like etter siste fløytesignal. Han er en fin gutt, og en talentfull spiller.
  
- Men vi ønsker å gjøre både ham og Luis skuffet i kveld.