Benayoun gleder seg til gjenkomst

Formspilleren Yossi Benayoun ser fram til å spille mot gamle lagkamerater i kveld. David Mannix uønsket i HamKam. Ny dato for reservelagskamp.

Håper på god mottakelse
Yossi Benayoun scoret tre mål i siste kamp mot Havant and Waterlooville, og selv om det ikke vil være noen garanti for å bli med på startoppstillingen til Rafa Benitez i neste kamp, håper israeleren av flere grunner å få være på banen i kveld. Det vil være først gang han er tilbake til sin tidligere klubb West Ham.

- Jeg ser virkelig fram til å komme tilbake, siden West Ham alltid vil være en spesiell plass for meg, sier Yossi til Liverpool Echo.

- Jeg hadde en virkelig fin tid der og fikk mange venner. Fansen behandlet meg godt, slik at det vil bli stort å komme tilbake.

- Hvilken mottakelse jeg vil få av fansen vet jeg ikke, men jeg håper den blir god. Uansett vil jeg ikke forandre på hvordan jeg føler for West Ham. Fansen der er blant de beste du kan finne i verden.

Benayoun scoret åtte mål på 72 kamper for The Hammers, men har allerede ti mål på 28 kamper i helrødt.

- Det er annerledes i Liverpool siden vi er nær toppen av tabellen, forklarer Benayoun.

- Når du spiller for en stor klubb som er favoritter til å vinne hver kamp, da vil du få flere sjanser til å score mål. Det var vanskeligere i West Ham, da vi var nærmere bunnen og forrige sesong kjempet om å unngå nedrykk.

En annen tidligere spiller i West Ham, Javier Mascherano, mister kampen p.g.a. suspensjon, mens Agger, Arbeloa og Voronin er skadet. Pepe Reina, Jamie Carragher, Steven Gerrard og Fernando Torres er ventet å være tilbake fra start etter å ha blitt hvilt sist helg.


Mannix søker klubb
David Mannix ble ikke tatt ut i den troppen som HamKam nå har med på treningsleir til Marbella. Det gjør at midtbanespilleren som kom fra Liverpool nå i full fart prøver å skaffe seg en ny klubb innen transfervinduet lukkes om et drøyt døgn.

- Både HamKam og Mannix jobber nå ut ifra å skaffe ham en ny klubb. Det er derfor han har dratt til England, sier trener Arne Erlandsen til Hamar Arbeiderblad.

- På grunn av skadet har han ikke kommet opp på det nivået han trenger for å spille i Tippeligaen. Vi vurderer det sånn at konkurransen om midtbaneplassene i HamKam blir for tøff for ham. Og en spiller i hans alder bør spille fotball, fortsetter Erlandsen.

- Han kunne tatt i mer på trening. Det har vi sagt til ham også. Nå sliter han med det fysiske.

- Jeg vil ikke si så mye, selv om det er mye jeg kunne ha sagt nå. Vi vil heller si mer om noen dager, sier John  Neald, som er onkel og rådgiver for Mannix. Scouserne er tydelig forbannet over måten man er blitt behandlet på i Hamar.

Mannix skal være en av de best betalte spillerne hos Kamma, og klubben vil neppe kreve mye i overgangsum dersom det skulle være interesserte klubber.


Reservekamp i Sunderland
Liverpools juniorlag spiller sin neste kamp i cupen onsdag 13.februar, i Sunderland. Da skulle opprinnelig de to klubbers reservelag ha spilt, men den kampen er nå flyttet fram til 12.februar.