Benitez håper reservene slår til

Rafael Benitez er spent på om noen fra reservelaget vil vise seg frem som førstelagsaktuelle i kveldens finale. Få scousere på finalelaget. Tranmere ønsker treningskamp.

Rafael Benitez utfordrer i dag reservelagsspillerne til å bevise at de fortjener å spille for førstelaget, i kveldens playoff-finale mot Aston Villa. Reservelaget har som kjent imponert stort denne sesongen, og kan bli nasjonale mestere ved å slå Villa i kveld.

Benitez mener det er viktigere at reservelagsspillerne utvikler seg til å bli førstelagsspillere, enn det er å vinne trofeet i kveld. Men han har selvsagt forståelse for at trofeet betyr mye for spillerne.

- Å vinne et nytt trofé vil være flott, da det alltid er kjekt, men det viktigste er å se at spillerne gjør fremskritt og spiller god fotball, uttaler spanjolen til liverpoolfc.tv.

- Det er flott at disse spillerne får sjansen til å spille på Anfield, og forhåpentligvis kommer det mye folk på kampen. Reservelaget har gjort det veldig bra denne sesongen, legger han til.

- Utviklingen til spillerne har vært god. Nå må de bevise at de kan håndtere en større scene enn den de er vant med. Dersom vi klarer å få unge spillere fra reservelaget til å slå gjennom på førstelaget, så har vi gjort en god jobb. Kveldens kamp blir en test for dem, og jeg har stor tro på at de er klare for oppgaven, avslutter Benitez.

Få scousere på finalelaget
På det laget som entrer banen for Liverpools reservelag i kveld vil det være svært mange utlendinger. Høyreback Stephen Darby og den skadde vingen Ray Putterill er de eneste fra Liverpool i troppen, mens Jay Spearing (også skadd) og Craig Lindfield (bildet) kommer fra Wirral på andre siden av Merseyelven. Ellers består troppen av en nederlender, et par ungarere og ditto argentinere, en fra Paraguay, en franskmann, en marokkaner og et knippe spanjoler.

- Det er et helt annet reservelag nå enn da jeg var aktiv spiller. På den tiden bestod reservelaget nesten utelukkende av lokale unggutter som for eksempel Paul Jewell, Mark Seagraves og Tony Kelly. Det var også noen irer der, som Brian Mooney, Ken De Mange og Jim Magilton, minnes trener Gary Ablett.

- Fotballen har forandret seg mye siden den gang, og verden har blitt mindre, slår han fast i et intervju med Liverpool Echo.

- Før i tiden tok Liverpool sikte på å hente inn unge spillere fra de lavere divisjoner i England, men nå til dags må du betale vanvittige summer for slike spillere. Det er grunnen til at det nå rekrutteres stadig flere utlendinger. Vi har bygd opp et godt forhold til en rekke klubber rundt om i verden, og vi har et godt utbygd speidernettverk, sier Ablett.

- Jeg synes vi har nådd langt med dagens lag. I fjor sommer bestemte vi oss for å låne ut flere av de mest erfarne reservelagsspillerne, og vi stod tilbake med en gruppe meget unge spillere. På det tidspunkt lurte jeg på hvordan de ville tilpasse seg dette nivået, og til å begynne med slet jeg med å få de til å forstå taktikken. Vi har gjort enorme fremskritt siden den gang, og det skal spillerne selv ha all mulig kreditt for. De har jobbet meget hardt som gruppe, og har blitt et lag. Vi har totalt spilt noe slikt som 46 kamper denne sesongen, og har gjort det meget bra.

- Det er viktig at vi behandler kveldens finale som enhver annen kamp. Det er slik vi alltid har gjort det i denne klubben. Spillerne må gjøre ting på samme måte som de har gjort hele sesongen i kveld. Klarer de det, er jeg sikker på at de ikke vil skuffe oss. De er unge spillere som liker å spille god fotball.

- Selvsagt hadde det vært flott å vinne kveldens finale, ettersom vi har jobbet så hardt for å nå finalen. Det ville vært flott å runde av sesongen med en nasjonal mesterskapstittel. Men minst like viktig er det at disse spillerne klarer å spille seg inn i førstelagsdiskusjonen. Jeg ville heller hatt 3-4 av disse spillerne i førstelagstroppen nå og endt midt på tabellen i serien. Det ville nemlig ha dokumentert virkelig fremgang.

Tranmere ønsker treningskamp mot Liverpool
Tranmere ønsker å spille en treningskamp mot Liverpool på Prenton Park i sommer.

- Vi har spurt Liverpool om en preseason-kamp, og jeg venter på at de skal gi oss et svar, uttaler Tranmere-manager Ronnie Moore til Liverpool Echo.